• Scene uit de film 'Moonlight'.
• Scene uit de film 'Moonlight'. Foto: PR Stadspodium GO

Film 'Moonlight' te zien in GO

leerdam • In stadspodium GO is vrijdag 17 november de film 'Moonlight' van regisseur Barry Jenkins te zien. De film won eerder dit jaar de Oscar voor beste film.

Moonlight volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. De film is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk 'In Moonlight Black Boys Look Blue' van Tarell Alvin McCraney en is samen met producenten Adele Romanski en Brad Pitt omgevormd tot een speelfilm. De hoofdrollen van de Oscarwinnende film worden vertolkt door Mahershala Ali (bekend van House of Cards), Trevante Rhodes (bekend van Westworld), André Holland (bekend van Selma) en Naomie Harris (bekend van Spectre en Skyfall).


Meesterwerk

De Volkskrant toonde zich lyrisch over de film, volgens de krant is 'Moonlight' veel meer dan een film over een Afro-Amerikaanse jongen die worstelt met zijn geaardheid. "Het is ook een lofzang op de nacht bijvoorbeeld, het moment waarop mensen zich op een volledig nieuwe manier tot elkaar kunnen verhouden. (...) Als er al iets op de film kan worden aangemerkt, dan is het dat het prachtig verstilde slotbeeld net iets te snel door de aftiteling wordt onderbroken." En: "Moonlight is een breekbaar, modern en uitmuntend gespeeld meesterwerk."

De filmavond in GO begint om 20:30 uur. Entree is 7,50 euro. Een kaartje kopen kan op de avond zelf, maar ook vooraf via de website van GO.


q www.go-leerdam.nl