Everstein thuis te sterk voor Maarssen

everdingen • Sc Everstein boekte zaterdag thuis een ruime overwinning op het bezoekende Maarssen. De thuisclub trok met 3-0 overtuigend aan het langste eind.

Tegen Maarssen begonnen de roodwitten prima. Binnen tien minuten waren al vier goede kansen gecreëerd. Na een kwartier maakte Simon van Zante zich knap vrij en met een schuiver opende hij de score: 1-0.

Weergaloos

Zes minuten later volgde een weergaloze actie van Jently Lemmer op de achterlijn. De voorzet werd door Walter Snoek van dichtbij ingetikt: 2-0. Mede door het goede defensieve spel van Sc Everstein kwamen de gasten niet tot aansprekende acties. Nadat Lemmer de bal op de buitenkant van de paal had geprikt, nam Maarssen het initiatief over. Dat leverde meteen twee behoorlijke kansen op.

Minder dominant

Na rust was de thuisclub minder dominant. Na bijna twintig minuten kwam de ploeg goed weg toen de bal via doelman Emiel Schippers en de binnenkant van de paal weer in het veld caramboleerde.

Collega Pascal van der Werff kreeg rood nadat hij de doorgebroken Lemmer had neergelegd. De vrije trap van Sander Bergshoeff werd half gestopt en in de rebound door Robbie de Roos ingeschoten: 3-0.