• De meiden van HCL zoeken met succes de aanval.
• De meiden van HCL zoeken met succes de aanval. Foto: Aangeleverd

Hockeymeiden pakken eerste punten

leerdam • Het MB1 team van de Hockeyclub Leerdam heeft door een 3-1 thuisoverwinning op de MB2 van Spandersbosch uit Hilversum de eerste drie punten in de nieuwe competitie gepakt.

De Leerdammers gingen zaterdag in het bleke najaarszonnetje uitstekend van start. Na tien minuten was het al raak. Noor Schuitemaker tikte na een rebound handig de bal binnen de palen: 1-0. Daarna volgde er een fase van pakweg tien minuten waarin er niet al te veel gebeurde.

Net toen de aandacht van het publiek verslapte, sloegen de dames van HCL opnieuw toe. Isa Neijmeier bereikte met een lange bal over het middenveld teamgenoot Annebel Schipper. Die draaide soepel naar binnen en speelde spits Marit de Heer aan op de rand van de cirkel. Die bediende de opkomende Annemarie de Boer op maat die van buiten de cirkel een strakke pass gaf. De bal werd gemist door speelsters van beide teams. Daar profiteerde Belle Lenselink knap van door met een mooie tip-in de 2-0 op het scorebord te brengen. HCL probeerde nog voor rust door slim spel de voorsprong uit te bouwen, maar dat leidde niet tot nieuwe kansen.

Vol in de aanval

In de tweede helft ging HCL meteen vol in de aanval. Spanderbosch probeerde via een counter te reageren, maar Britt de Heer blokkeerde bekwaam. Na een felle inzet van Belle kreeg HCL in de 45e minuut een strafcorner, maar dat leidde niet tot een treffer. Sterker nog: uiteindelijk miste HCL liefst zes strafcorners. Linde Telkamp schoot voorlangs, Marit de Heer mikte net naast en ook Noor stuitte nog een keer op de keeper.

Tegentreffer

Ondanks de vele succesvolle interventies van de Leerdamse mid-mid Yara Coenen kwam er toch nog een tegendoelpunt voor Spanderbosch. Deze bal was voor keeper Annelies van Brakel niet te houden. HCL werd door de tegentreffer weer extra alert, herpakte het initiatief en kreeg het betere van het spel. Dat leverde diverse kansen op. Invalster Indy Mulder nam de bal goed mee naar voren, maar scoorde niet. In de 60e minuut volgde een nieuwe doelpoging. Annemarie bereikte door het midden Anouk van Mourik die meteen de cirkel inging en daarmee een strafcorner verdiende. Maar ook nu wilde de bal er niet in.

Uiteindelijk kwam de thuisclub dan toch nog op de verdiende 3-1. Na een mooie actie miste Belle een eerste doelpoging, maar in de rebound was het via Emma van der Heijden wel raak. In de resterende vijf minuten haalde Linde Telkamp nog een keer de achterlijn, maar kon vanuit die veelbelovende positie geen medespeler bereiken.

Uiteindelijk was de thuisploeg dik tevreden met de winst in de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie.