• Janke Wagenaar, Koos Marijs en de kinderraad.
• Janke Wagenaar, Koos Marijs en de kinderraad. Foto: aangeleverd

Gebruik trapveldje

leerdam • Leerlingen van jenaplanschool De Wilgenhoek mogen in de pauze voetballen op het veldje achter zwembad LACO. De kinderraad van kindcentrum Het Kristal en De Wilgenhoek heeft hierover afspraken gemaakt met Koos Marijs van LACO.

De jenaplanschool was na de verhuizing naar de Tiendweg op zoek naar een locatie waar haar leerlingen in de pauze een balletje konden trappen. De kinderraad zocht samen met directeur Janke Wagenaar naar een oplossing. Die is gevonden in een samenwerking tussen LACO en De Wilgenhoek, vorige week woensdag werd er een krabbel gezet onder het nodige contract tussen de partijen. De leden van de kinderraad zijn blij dat zij en andere kinderen weer lekker kunnen voetballen tijdens de lunchpauze.

De kinderraad is volgens directeur Janke Wagenaar onmisbaar op De Wilgenhoek. "Door samenwerking tussen directie en kinderraad, zijn de kinderen goed betrokken bij de ontwikkelingen op school. Zij krijgen de mogelijkheid om ideeën in te brengen over zaken die leven onder de kinderen. De kinderraad brengt deze onderwerpen onder de aandacht van de directie, die deze samen met de kinderen oppakt."