Kerstfair op de Mariënwaerdt

beesd • Op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt vindt donderdag 7 tot en met zondag 10 december weer de jaarlijkse kerstfair plaats. Het landgoed is dan versierd met honderden lichtjes, guirlandes en kerstbomen. In het historische hart van het landgoed, met zijn eeuwenoude boerderijen, koetshuis en het grote landhuis, staan deze vier dagen ruim honderden stands met lekkere, mooie en bijzondere artikelen. Middelpunt van deze kerstfair is de grote, overdekte ijsbaan, met gezellige koek- en zopie. In de voormalige paardenstallen vindt een expositie plaats met werken van verschillende kunstenaars uit binnen- en buitenland. De fair is op donderdag en zondag van 11:00 tot 18:00 uur open en op vrijdag en zaterdag tot 21:00 uur.


Expositie over reformatie

leerdam • In de Grote Kerk in Leerdam is onlangs een bijzondere expositie in het kader van 500 jaar reformatie geopend. Leerlingen uit vwo5 en vwo6 van het Heerenlanden College hebben etsen gemaakt op basis van bijbelverhalen en portretten van verschillende hervormers. De werken zijn tot en met vrijdag 24 november te bezichtigen op woensdag, vrijdag en zaterdag in de middag van 13:30 tot en met 16:30 uur. Op vrijdag 24 november wordt de expositie afgesloten met een Studium Generale waarin meerdere voorgangers van protestantse kerken in Leerdam in gesprek gaan met leerlingen en hun docenten van het Heerenlanden over de betekenis van de reformatie voor de samenleving.


Lezing over Vuren en Herwijnen

beesd • Historische Kring West-Betuwe heeft Gerrit Sterrenburg en Jaap de Kock uit respectievelijk Vuren en Herwijnen uitgenodigd om woensdag 15 november een lezing te geven over hun woonplaatsen. Thema van de avond is 'Geen heden zonder verleden'. De lezing is een vervolg op een eerder georganiseerde voorjaarsexcursie naar Asperen, Historische Kring West-Betuwe hoopt zo mensen meer te leren over de dorpen in de toekomstige fusiegemeente. Sterrenberg en De Kock hebben voor de avond een powerpointpresentatie voorbereid. De avond begint om 20:00 uur in Het Klokhuis in Beesd, de deuren staan open vanaf 19:30 uur. Zowel leden als niet-leden zijn welkom.


Tentoonstelling Van den Driessche

asperen • In De Schildkamp Gallery is vanaf maandag 13 november een expositie van Péronne van den Driessche te bewonderen. Inspiratiebronnen voor de kunstwerken van Péronne van den Driessche zijn mythologisch verhalen en droombeelden. Zij werkt met bestaande beelden, zowel gevonden in tijdschriften, als door haar gemaakte delen van onder andere zeefdrukken. Met de verschillende fragmenten puzzelt en speelt zij, zo verweeft ze de elementen met elkaar en wordt het tot een geheel nieuw beeld gesmeed. De Schildkamp Gallery is dagelijks geopend. Entree is gratis.


Optreden flamencogitarist

acquoy • Flamencogitarist Kambiz Afshari treedt zondag 19 november tussen 14:00 en 17:00 uur op in de taveerne van KunstFort Asperen. Afshari studeerde aan het Rotterdams Conservatorium Codarts bij gitaarmeester Paco Peña. Entree is gratis.