• Beide teams van Carambole haalden dit weekend punten binnen.
• Beide teams van Carambole haalden dit weekend punten binnen. Foto: Stockfoto

Steinhoff Constructions krijgt vorm terug met twee overwinningen

rumpt • De beide topteams van Carambole kwamen dit weekeinde in actie. In de eredivisie speelde Wennekes.nl de uitwedstrijd in Barneveld tegen BIOS. De punten werden gedeeld met een 2-4 verlies en een 4-2 winst.

In de eerste divisie behaalde Steinhoff Constructions in Lent zijn eerste overwinningen van dit seizoen. Met tweemaal een 4-2 winst werd de weg naar boven weer ingezet.

Wennekes

Wennekes.nl trad in de eredivisie aan met Jim van der Zalm in het kader 47/2, Ian van Krieken in het kader 71/2 en Lyon Megens op het bandstoten. Jim van der Zalm verloor zijn eerste partij vrij kansloos in drie beurten, maar rechtte zijn rug in de tweede partij met winst in acht beurten. Ian van Krieken speelde zeer stabiel en won beide partijen, waarvan de eerste in het oog sprong met winst in slechts vier beurten.

In het bandstoten kreeg Lyon Megens tweemaal klop. In de tweede partij kwam hij nog dichtbij met slechts zeven caramboles te gaan. Wennekes.nl staat door de puntendeling nu op een gedeelde vierde plaats. Op 25 november volgt de thuiswedstrijd in Rumpt tegen De Viaanse Molen.

Steinhoff

Steinhoff Constructions, het team van Carambole dat in de eerste divisie uitkomt, behaalde tegen Moira/Hartog Afdichtingssystemen uit Lent de eerste twee overwinningen van dit seizoen. Dat gebeurde in de vaste opstelling. In het libre beleefde Jurgen de Ridder een sterke middag. De eerste partij werd nog net verloren, maar in de tweede ronde wist hij de partij in de derde beurt naar zich toe te trekken.

In het kader 47/2 deed Frank Vermeulen het precies andersom. De winst werd in de eerste partij in zes beurten in de wacht gesleept. Marco Kivits behaalde in het bandstoten geroutineerd twee overwinningen.

Door deze knappe zege op de hooggeplaatste tegenstander nestelt Steinhoff Constructions zich in de middenmoot. Ook Steinhoff Constructions speelt op 25 november een thuiswedstrijd. Dan komt koploper Lands Welvaren Reedijk Banden op bezoek.