Asperen en IFC in evenwicht

asperen • Asperen moest tegen IFC genoegen nemen met een puntendeling. Na een vroege voorsprong kwamen de gasten uit Hendrik-Ido-Ambacht in de tweede helft langszij. Asperen kende tegen IFC een droomstart. Tareq Ibrahim tekende al na drie minuten voor de 1-0. Die stand bleef een uur op het scorebord staan. Een kwartier na rust maakten de gasten de gelijkmaker. Door het gelijkspel staat Asperen nog altijd onder de streep in de 3e klasse C. Na een weekje rust gaat de ploeg van Ton Blom op bezoek bij concurrent DFC.


Herovina verliest

herwijnen • Herovina ging op eigen veld met 0-3 hard onderuit tegen Olympia'60. De gasten behaalden daarmee hun derde overwinning op rij. "Zij hebben ook wel een goede ploeg die wil en kan voetballen", zag Gertjan Potters. "Maar we hebben zelf vandaag niet thuis gegeven. Alles wat er aan strijd en beleving vorige week wel was, ontbrak vandaag. En dan pakken wij weinig punten."
Potters vond de ruime nederlaag niet helemaal nodig. "Aan twee van hun goals gaan weer flaters van ons vooraf", baalde hij. "Maar zij hebben wel een stuk of tien doelpogingen gehad en wij maar drie."


Twee fouten nekken SVS'65

spijk • SVS'65 verloor met 0-2 van Zuilichem en is na een goede seizoenstart inmiddels weggezakt naar de onderste regionen van de 4e klasse. "De klad zit er een beetje in", zei trainer Henk Donga. "We hebben wel een wat smalle selectie, maar daar heeft iedereen last van." Donga vond dat twee fouten zijn ploeg nekten. "Vlak voor rust gaan we twee keer de mist in en dan speel je een verloren wedstrijd." Met de opmerkingen uit het Zuilichem-kamp dat SVS'65 over het randje speelde, was Donga het oneens. "Het was af en toe stevig, maar dat gebeurde over en weer. Als het echt over de schreef gaat, ben ik de eerste om dat toe te geven, maar dat was nu gewoon niet zo."


Van Rijkom baalt van nederlaag

brakel • Rhelico ging bij Brakel met 4-0 onderuit en trainer Olav van Rijkom vroeg zich na afloop af wat hij gezien had. "Ik vond Brakel zeker niet denderend, maar ze hebben dik verdiend gewonnen. Wij hebben er gewoon veel te weinig tegenover gesteld." Van Rijkom vond dat vooral de aanval van de thuisploeg beter was dan zijn voorste linie.

"In de rust heb ik mijn twee spitsen wel gewisseld, maar toen stonden we al met 3-0 achter. We hebben het in de tweede helft wel beter gedaan, maar dat was te laat. Zonde. Als een tegenstander gewoon een betere ploeg heeft, heb ik er vrede mee. Maar vandaag hebben wij te weinig laten zien."


Beesd onderuit

alem • Beesd ging met 4-0 onderuit bij titelkandidaat Alem. Trainer Dick Wammes zag zijn ploeg al snel een verloren wedstrijd spelen. "We stonden al na een minuut op achterstand. Als we een kans willen maken tegen Alem, moet het lang 0-0 blijven." Vlak voor rust besliste Alem de wedstrijd door nog twee keer raak te prikken. "Dat zijn beroerde momenten om een doelpunt tegen te krijgen. Dat mag niet gebeuren. Daarin moeten we nog wel wat leren", vond Wammes.