Vuren maakt in slotfase 0-2 achterstand goed

vuren • Vuren pakte tegen EBOH een verdienstelijk punt. Na een 0-2 ruststand werd Ian van Wijk in de slotfase met twee doelpunten het mannetje: eindstand 2-2.

Trainer Ron Vlot was in zijn nopjes. "Dit is gewoon een goed resultaat. We misten zes man en EBOH heeft echt een sterke ploeg. Als zij gewoon op dezelfde voet verder waren gegaan als in de eerste helft, hadden ze met 0-5 gewonnen. Dat deden ze niet en daar hebben wij optimaal van geprofiteerd." Vuren miste onder andere de geschorste Maarten Wilschut en Khalid Bendami, Sjors Vonk, Ryan van Wijk en Bastiaan van Horssen ontbraken vanwege blessures. "En dan moet je tegen EBOH en weet je dat je het lastig gaat krijgen", besefte Vlot. Desondanks vond hij de 0-2 ruststand niet helemaal nodig. "We kozen uiteraard voor een niet al te aanvallende speelwijze. Heel veel uitgespeelde kansen hebben ze nu ook weer niet gekregen en de twee doelpunten waren toch vooral fouten van ons." Regga Regales en Leroy Verkerk namen de Dordtse treffers voor hun rekening.

Omdat EBOH de wedstrijd niet op slot gooide, hield Vuren kans. Het eerste kwartier na rust zette de thuisploeg EBOH onder druk. "Maar echt potten breken konden we niet." EBOH ging wisselen en Ian van Wijk maakte tien minuten voor tijd de onverwachte aansluitingstreffer.
In blessuretijd leverde een tweede doelpunt van de mee opgestoomde Van Wijk ook nog een punt op. "Voor de grap zei ik na afloop nog tegen de tegenstander: 'Maar goed dat de wedstrijd niet langer duurde, anders maken we ook nog de 3-2.' Dat was natuurlijk nooit gelukt", lachte Vlot.

Vuren staat nu met acht punten uit zeven wedstrijden net boven de streep in de 3e klasse C. Na een vrij weekend gaat de ploeg op bezoek bij middenmoter Alblasserdam.