De gifbeker moet leeg bij Leerdam Sport'55

dordrecht • Leerdam Sport'55 leek bij ZBC'97 op weg naar zijn eerste winst van het seizoen. Tien minuten voor tijd maakte Chris Tahya de 0-1, maar Leerdam Sport stapte toch nog met een nederlaag van het veld.

"Bij iedere tegenslag kunnen we onze kop verliezen en sluipt er angst in de ploeg. En angst is altijd een slechte raadgever", analyseerde Gerrie Schaap. "Die tegenslag was dit keer een eigen doelpunt vijf minuten voor tijd. Dat maakt ineens de goede 85 minuten van daarvoor ongedaan." Schaap was namelijk best tevreden over het optreden van Leerdam Sport. "ZBC is de nummer twee van de ranglijst, maar behoudens een bal op de paal creëerden ze niets. Wij hadden voor rust minimaal één keer moeten scoren. We zijn toen niet goed met de kansen omgesprongen."

Dat ene doelpunt kwam er dus laat in de tweede helft toch nog. "Dat was op dat moment ook gewoon verdiend", vond Schaap. De voorsprong bleek echter niet genoeg. Uit een voorzet werkte Haggar Malawauw een bal ongelukkig in eigen doel en toen knakte er iets bij de Leerdammers. De thuisploeg ging op zoek naar de zege en in de blessuretijd viel de winnende 2-1. "En dat geeft toch wel een heel zuur gevoel", vond Schaap. "We hadden vandaag drie punten kunnen pakken, maar zitten in de hoek waar de klappen vallen."

De ervaren trainer houdt echter wel vast aan het vertoonde spel. "Dat moet ook wel houvast geven, want het was prima. Ik kan alleen maar complimenten geven over het uitvoeren van de tactiek en de manier waarop we gespeeld hebben. We moeten ons daaraan vasthouden en dan de stap omhoog zien te maken."

Na een welkom weekje rust hervat Leerdam Sport de competitie met een thuisduel. Tegen Schelluinen gaat de ploeg op zoek naar de eerste winst.