WNC hervindt zegepad

waardenburg • Een week na de eerste seizoensnederlaag tegen DUNO won WNC weer. SVL werd met een kleine 2-1 nederlaag terug naar Langbroek gestuurd.

"Het was gewoon een goede en verdiende overwinning, maar het bleef wel te lang spannend", vond trainer Cor Prein. "We hebben verzuimd de marge groter te maken, waardoor zij hoop bleven houden op een goed resultaat. Hij hoeft voor hun maar één keer goed te vallen en we lopen averij op." WNC, waar Vincent Verheul voor het eerst dit seizoen een volledige wedstrijd speelde, nam een 2-0 voorsprong. Demian Ririmasse scoorde pas zijn tweede WNC-treffer en tekende daarmee voor de 1-0.

Met een fraai hakje maakte Aimen Seqqal er 2-0 van. Na rust kwam SVL vanuit het niets op 2-1. "Echt dichtbij een gelijkspel kwamen ze niet meer, maar wij verzuimden wel de 3-1 te maken", zei Prein.


Heukelum kansloos bij Almkerk

almkerk • Dankzij Heukelums uitstekende competitiestart kon de wedstrijd bij Almkerk vooraf als topper bestempeld worden. Dat werd het echter geen moment. Almkerk was simpelweg te sterk voor de ploeg van Marco Verbeek. Na een 3-0 ruststand won de gedeeld koploper met 4-0. "En dat is geen verrassing", vond Verbeek. "Dit was gewoon een terechte overwinning en zo is het."

Heukelum won hiervoor al zijn uitwedstrijden en met een vierde plek op de ranglijst ging de ploeg niet zonder vertrouwen naar Almkerk. "Maar die eerdere uitwedstrijden zeggen niets. Met de wind van gisteren kun je niet zeilen", wist Verbeek.

"Wij weten dat we een leuke ploeg hebben die best aardig kan voetballen. We zijn lastig te verslaan, maar zullen zeker ook nog eens op ons bek gaan. We hebben gewoon terecht verloren van een heel goed Almkerk."