• Floris Kool rukt op namens HSSC'61.
• Floris Kool rukt op namens HSSC'61. Foto: Jeroen de Bruin

Sterke tweede helft niet voldoende voor HSSC'61 tegen Focus'07

hei- en boeicop • Het lukt even niet bij HSSC'61. Op eigen veld zat er minimaal een punt in tegen Focus'07, maar de ploeg wist een slechte eerste helft na rust niet meer recht te breien.

Trainer Gerrit Molenaar hield vast aan die sterke tweede helft. "Toen vond ik ons goed spelen. We leverden strijd en verdienden toen zeker een punt. We hebben genoeg kansen gekregen op de gelijkmaker." HSSC'61 kwam al na drie minuten op voorsprong. Door een flater van doelman Michel Sprong werd een niet al te gevaarlijk schot van Jan Donker pardoes tot doelpunt gepromoveerd. Een paar minuten later ging de bal aan de overkant op de stip. Joey Hoffmans zette de strafschop om in de 1-1. Een minuut later stond Heicop echter weer op voorsprong toen Bas Scheenhart twee pogingen kreeg om de 2-1 te scoren. Het ging hard op het officieel geopende kunstgras op Het Plein, want tien minuten later was de score omgedraaid. Sven Vermeulen kopte de 2-2 binnen en vlak daarna tikte Joris van Santen de 2-3 achter doelman Niek de Vos.

Na rust tapte HSSC'61 uit het bekende andere vaatje. Arwin van Soest was twee keer niet erg gelukkig in de afronding en ook Floris Kool mikte niet goed genoeg. HSSC'61 drong aan en verdiende de gelijkmaker, maar moest achterin ook oppassen. Kort voor tijd bracht rechtsbuiten Ilias Dahri de beslissing met de 2-4.

De 3-4 uit een vrije trap van invaller Frank de Goeij kwam te laat. Molenaar beseft dat zijn ploeg het vooralsnog lastig heeft in de 3e klasse in West, maar houdt goede moed. "Onze tweede helft geeft voldoende houvast. Het komt echt wel goed."