Lotgenotencontact in Geldermalsen

geldermalsen • De lotgenotenbijeenkomsten voor mensen die hun partner hebben verloren, worden in Heukelum goed bezocht. Daarom gaat Welzijn West Betuwe ook dergelijke bijeenkomsten organiseren in mfc De Pluk in Geldermalsen. Tijdens deze bijeenkomst staat het uitwisselen van ervaringen centraal. Iedereen verwerkt op zijn of haar eigen manier het gemis. Samen erover nadenken en praten, naar elkaar luisteren en goede informatie krijgen, kan opbeurend werken. De eerste bijeenkomst in Geldermalsen is op dinsdagavond 21 november van 19:30 tot 21:00 uur, het lotgenotencontact vindt plaats in een besloten ruimte van het mfc. Mensen die meer informatie willen over de bijeenkomsten, kunnen contact opnemen met Christien den Hartog via 0345-616610 of cdenhartog@welzijnwestbetuwe.nl.


In Beesd ook een zwerfafvalbrigade

beesd • Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseert donderdag 16 november een informatiebijeenkomst over het opzetten van een zwerfafvalbrigade in Beesd. Deze brigades bestaan uit groepjes inwoners die op gezette tijden gezamenlijk zwerfafval gaan opruimen in de kern. Deelname is vrijblijvend en kost weinig tijd, brigades spreken zelf af wanneer ze erop uit trekken. Vaak is dat eens in de vier á zes weken en zijn deelnemers een á twee uur bezig. Voordat de brigade van start gaat, krijgen de vrijwilligers van SLG arbo- en veiligheidsinstructies. Ook ontvangen zij alle benodigde materialen (hesje, knijptang, ring en zakken). Via een WhatsApp groep maken deelnemers afspraken met elkaar. De gemeente zorgt voor afvoer van het afval. De informatiebijeenkomst begint om 20:00 uur, inloop vanaf 19:45 uur.


Start leesgroep in Leerdam

leerdam • Stichting Senia hoopt in Leerdam een leesgroep voor Nederlandse en vertaalde literatuur te starten. Stichting Senia is een vrijwilligersorganisatie met als doel mensen bij elkaar brengen, die mooie boeken willen lezen en daar ook graag met elkaar over willen praten. Voor een in Leerdam op te richten leesgroep literatuur hebben zich al enkele belangstellenden gemeld, maar er zijn nog meer deelnemers nodig. Zij kunnen zich melden bij Ria Benschop via ria.benschop@kpnplanet.nl of 0343-442021.


Verder praten over Tuilse ideeën

tuil • Een uitkijktoren bij de Waal, plaatsen van nestkasten voor zwaluwen en uilen, aanbrengen van bloembakken in de nieuwbouw, inzaaien van openbaar groen met plukbloemen, vergroenen van het schoolplein en opknappen wandelroute Tuilse put. Dit is een greep uit de ideeën die begin november door bewoners van Tuil zijn aangedragen tijdens de 'Levend landschap'-avond. Doel van het project 'Levend landschap' is het versterken en leefbaar maken of houden van het buitengebied van Tuil. Kartrekkers van het initiatief zijn stichting Natuurspeeltuin Tuil, Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en gemeente Neerijnen. In Dorpshuis Tuil is er woensdag 15 november weer een avond waar de geopperde ideeën verder besproken worden. Deze avond begint om 20:00 uur, inloop vanaf 19:45 uur. Iedereen is welkom. Meer informatie is ook te vinden op de website.

q www.landschapsbeheergelderland.nl