Nieuw in Opijnen: de boodschappenbus

opijnen • Opijnen heeft sinds kort een boodschappenbus. Deze rijdt elke zaterdag vanuit het dorp naar de COOP in Waardenburg (en weer terug natuurlijk), alle inwoners van Opijnen kunnen meerijden om zo hun wekelijkse boodschappen te doen in het nabijgelegen dorp. In Opijnen is zelf geen supermarkt meer, daarom bedacht een groepje inwoners dat het handig zou zijn om wekelijks een bus te laten rijden naar de supermarkt in Waardenburg. Ze willen op deze manier iedereen de mogelijkheid geven om boodschappen te kunnen doen. Daarnaast is het ook nog eens gezellig: met een groepje boodschappen doen.Ze wil op deze manier iedereen de mogelijkheid geven om boodschappen te kunnen doen. Daarnaast is het ook nog eens gezellig: met een groepje boodschappen doen. Voor de boodschappenbus wordt gebruik gemaakt van de Op-en-Neerijnenbus van Welzijn West Betuwe. Deze bus is dus ook geschikt voor rolstoelen.
Mensen die mee willen met de bus, kunnen zich aanmelden bij Van der Markt via 06-5201820 of bij Hetty van Oord via 0418-652371 van Welzijn West Betuwe.


Over epilepsie en het geheugen

tiel • Epilepsievereniging Nederland organiseert donderdagavond 16 november in het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel een informatieavond over epilepsie en het geheugen. Neuropsycholoog Marc Hendriks verzorgt de avond, hij geeft tips hoe om te gaan met vergeetachtigheid. De avond is bedoeld voor mensen met epilepsie, maar ook partners of andere familieleden zijn welkom. Aanvang is 19:30 uur, de zaal is vanaf 19:00 uur open. Aanmelden is wel noodzakelijk, dit kan via middenoost@epilepsievereniging.nl of telefonisch bij Hanneke Kean via 0345-615442 of Bep Lentink via 0318-420351.


Vitens klust aan waterleiding

beesd • Drinkwaterbedrijf Vitens vervangt in de week van maandag 13 november een gedeelte van de hoofddrinkwaterleiding in de Middenstraat in Beesd. Reden hiervan is de kwetsbaarheid van de leiding. Bij een drie woningen wordt de wateraansluiting vervangen. Bewoners zijn hierover inmiddels geïnformeerd. Vitens voert de werkzaamheden gelijktijdig uit met de herinrichtingswerkzaamheden van het Dorpsplein. Vanwege de werkzaamheden zal de watertoevoer wel een paar keer worden afgesloten. Bewoners worden hiervan altijd minimaal twee dagen van tevoren op de hoogte gebracht door middel van afzegkaartjes, maar onverwachte storingen komen soms ook voor. De werkzaamheden starten in week 46. Verwachting dat de werkzaamheden aan de waterleiding tussen tien en vijftien dagen gaan duren. Aannemer Van den Heuvel Heesch voert de werkzaamheden uit. Tijdens de werkdagen tussen 07:00 uur en 16:00 uur is de Middenstraat tussen Kerkstraat de hoek Dorpsplein ook een aantal dagen afgesloten voor doorgaand verkeer.


Opbrengst collecte

leerdam • De collecte voor vereniging Bartiméus Sonneheerdt heeft in Leerdam-Noord en -West 2.640,80 euro opgeleverd. Dit geld wordt besteed aan kinderen met een visuele beperking om hun dromen waar te maken.

q www.bartimeus.nl