• De erehaag van leerlingen bij het huis van juf Heleen.
• De erehaag van leerlingen bij het huis van juf Heleen. Foto: aangeleverd

Afscheid van een geliefde juf

leerdam • De Hobbitstee heeft dinsdag afscheid genomen van juf Heleen Wolthuis, die gaat genieten van haar pensioen.

Voor de gelegenheid was de school omgetoverd tot een museum. En iedere klas had een cadeau voor de geliefde juf. Wolthuis had op haar beurt voor iedere klas een boek gekocht.

Als start van de feestelijke dag, vormden de leerlingen van De Hobbitstee dinsdagochtend een erehaag vanaf de school tot aan het huis van Heleen Wolthuis. Vervolgens werd de juf meegenomen langs alle klassen in de school. Bovenbouwcoördinator Christel Bongers van De Hobbitstee legt uit: "Heleen heeft veel voor ons betekent als leerkracht, maar ook als cultuurcoördinator. Naast dat zij mee heeft geholpen om het culturele anker 'Glas' op te zetten in heel Leerdam, heeft zij veel aandacht besteed aan kunst en cultuur. Daarnaast is Heleen goed in het schrijven van verhalen - met de kinderen - en is zij een groot muziekliefhebber."

Museum

Voor het afscheid was De Hobbitstee omgetoverd tot een museum. In ieder lokaal kwam iets naar voren wat goed bij Wolthuis past: van glas, kunst, schilderen tot muziek en schrijven. Ook kreeg zij van iedere klas een cadeau aangeboden. Juf Heleen had als verrassing ook voor iedere klas een boek gekocht. Dit omdat zij lezen en voorlezen erg belangrijk vindt. Bongers schrijft: "Heleen is heel lang een fantastische juf geweest voor alle kinderen, jong en oud." Aan het einde van de middag was er nog een receptie voor ouders. Wolthuis gaat nu genieten van haar pensioen, ze werkte in 1976 al op de Kerkstraatschool.