Gymnastiekvereniging DOS klaar voor seizoen

vianen • Na ruim twee maanden intensieve trainingen begint voor Gymnastiekvereniging DOS uit Vianen komend weekend het wedstrijdseizoen.

In tegenstelling tot andere sportverenigingen waar de competities al geruime tijd aan de gang zijn, hebben de selectiegroepen van DOS na de zomervakantie eerst vele uren getraind om bestaande en nieuwe elementen onder de knie te krijgen.

Landelijk

De eerste twee weekends in november staan in het teken van landelijke kwalificatiewedstrijden in respectievelijk Hoofddorp en Waspik. Hieraan doen vier samengestelde teams uit de A-selectie van trainster Miranda Deurhof mee. "Een mooi meetmoment om te zien of de turnsters hun niveau al hebben om in november/december klaar te zijn voor hun individuele wedstrijdseizoen", zegt DOS-bestuurslid Hendri Oost-Vos. De Viaanse gymnastiekvereniging heeft een enorme groei doorgemaakt. Naast de 36 turnsters in de A-selectie, die dit seizoen uitkomen in een nieuw wedstrijdpak, zal de B-selectie ook nog eens met 31 turnsters gaan deelnemen aan wedstrijden. Een recordaantal wedstrijdturnsters voor DOS. "Het is mooi om te zien dat er ook een positieve ontwikkeling is bij de recreatie, zowel meisjes als jongens", zegt Hendri Oost-Vos. "Gezien de toename van het aantal recreanten zullen ook vanuit deze disciplines vele meisjes en jongens dit seizoen meedoen aan recreatiewedstrijden in het district Mid-West."