Badminton club Leerdam wint thuis knap met 5-3 van Helios

leerdam • Het eerste team van Badmintonclub Leerdam speelde zaterdag thuis tegen Studenten vereniging Helios 1. Jan Peter kon niet bij deze wedstrijd aanwezig zijn, invaller was Mats uit team 4. BCL won met 5-3.

Jeffrey en Mats moesten in het begin wennen aan elkaar. Voor Mats lag het tempo iets hoger dan hij gewend was, hierdoor ging de eerste set verloren. Door Jeffreys ervaring kwam de onervaren Mats beter in zijn spel en werd de tweede set gewonnen. Helaas werden er in de derde set net iets te veel foutjes gemaakt, waardoor het punt naar Helios ging. Meltem en Ans begonnen goed in hun dubbel. Door simpel rond te spelen, werd de eerste set eenvoudig gewonnen. In de tweede set gooiden de Leerdammers de shuttle te veel omhoog, waardoor Helios de punten kon maken. Ook hier was een derde set nodig. Lang leek het erop dat Helios het tweede punt in de wacht ging slepen. Door te blijven knokken, werd nipt met 23-21 gewonnen: 1-1. Eerste heer Jeffrey moest tegen een tegenstander waarvan hij vorig seizoen beide keren verloor. Jeffrey speelde zeer alert en won de eerste set met 21-8. In de tweede set speelde de vermoeidheid hem parten, waardoor hij fouten begon te maken. Ook hier moest er een derde set aan te pas komen. Door te blijven knokken, wist Jeffrey het tweede punt binnen te halen: 2-1. Eerste dame Meltem begon sterk in haar single. Ze zag waar de tegenstander ging slaan en kon hierdoor haar tegenstander goed rond spelen. In de tweede set werd de shuttle iets trager. Dat leverde Meltem een 15-17 achterstand op. Met een nieuwe shuttle ging ook het derde punt naar BC Leerdam. Invaller Mats speelde tegen een technische heer, maar Mats bleef lopen en wist het hem nog knap lastig te maken. Helaas ging zijn single nipt verloren. Tweede dame Ans speelde een sterke partij en won haar eerste single na haar zwangerschap. Met een 4-2 voorsprong gingen de mixen van start. Mats en Ans speelden een 'lekkere' mix, maar de tegenstanders waren beter. Jeffrey en Meltem moesten eerst nog even warm lopen. In de tweede set gooiden ze het tempo omhoog, waardoor de thuisclub het vijfde punt pakte. Door deze overwinning staan de Leerdammers derde. Zondag 12 november volgt de uitwedstrijd tegen Stuban uit Nijmegen.