• De Leerdamse hockeysters pakten de punten.
• De Leerdamse hockeysters pakten de punten. Foto: Aangeleverd

HC Leerdam MB1 heeft vorm terug

leerdam • De MB1 van hockeyclub Leerdam speelde zaterdag uit tegen de MB1 van MHC Culemborg. De Leerdammers wonnen met 2-4.

In het nieuwe tenue van The Indian Maharadja, deels gesponsord door Rabobank en Sportsworld Leerdam, lieten de dames zien dat ze weer in vorm zijn. Ze verlieten het veld met een 2-4 overwinning. Culemborg ging sterk van start. De thuisclub dwong twee strafcorners achter elkaar af. De verdediging van Leerdam stond echter als een huis. Leerdam was wakker geschud en nam meteen het initiatief over met een mooie opbouw van verdediger Annemarie de Boer die Annebel Schipper wist te bereiken. Met spits Emma van der Heiden versierden de gasten een strafbal. Marit de Heer pushte de bal hoog in de kruising: 0-1. Leerdam ging door: Marit de Heer passeerde de keeper van Culemborg met een snelle slag op doel: 0-2. De gasten waren 'los' en binnen twintig minuten stond ook de 0-3 op het scorebord. Dit keer was het Anouk van Mourik die met een lange bal Emma van der Heiden bereikte, waarna Marit de Heer voor haar hattrick tekende. Culemborg liet zich niet van de wijs brengen en scoorde in de 25e minuut 1-3. In de tweede helft knokte Culemborg zich terug in de wedstrijd: 2-3. De thuisploeg rook de gelijkmaker en ging vol in de aanval. Maar de verdediging van Leerdam was op dreef: keer op keer werd de bal weggewerkt door Britt de Heer en Isa Nijmeijer. De schoten op doel werden door Bodine Price spectaculair gestopt. Ook voorstopper Jara Coenen speelde sterk. Uit een strafcorner bepaalde Britt de Heer de eindstand op 2-4. Volgende week speelt HC Leerdam MB1 om 12:00 uur thuis tegen 't Spanderbosch MB2.