• De dames van WHV (hier op archieffoto) verloren onnodig in Rotterdam.
• De dames van WHV (hier op archieffoto) verloren onnodig in Rotterdam. Foto: Aangeleverd

Dames WHV laten punten liggen bij RVC

rotterdam • De dames van WHV speelden zaterdag tegen directe concurrent RVC Libanon. In het Rotterdamse Kralingen moest de ploeg uit Asperen zijn meerdere erkennen in deze ervaren ploeg. Na ongeveer anderhalf uur spelen, stond er een 3-1 eindstand op het scorebord en keerde WHV gedesillusioneerd huiswaarts.

Zoals de afgelopen wedstrijden wel vaker gebeurde, begon WHV ook zaterdag rommelig aan de wedstrijd. Opvallend veel ballen vielen onnodig op de grond, wat erop leek te duiden dat WHV scherpte miste. Pas halverwege de set kwam het team op stoom en begon het spelletje te lopen. De achterstand was echter te groot om die ongedaan te maken. Zodoende ging de eerste set met 25-18 naar RVC Libanon.

Scherper

Dat de dames van WHV geleerd hadden van hun fouten bleek in de tweede set. Er werd harder gewerkt en men was duidelijk scherper. Ballen die in de eerste set nog op de grond belandden, werden in deze tweede set juist wel verdedigd. Het gevolg hiervan was dat spelverdeler Mirjam Steenis haar aanvalsters beter bereikte en deze ook meer kansen kregen. Door harde aanvallen af te wisselen met geprikte ballen, scoorde WHV veel punten en had bovendien veel grip op het spel. De tweede set werd dan ook overtuigend door de gasten uit Asperen gewonnen.

Volleybal is niet alleen een fysiek, maar ook een mentaal spel. Het is erg belangrijk om als een team te blijven werken en dat verzuimde WHV in de derde set. Een aantal twijfelachtige beslissingen van de scheidsrechter zorgden bovendien voor onrust bij de Asperense ploeg en dit had zijn weerslag op het spel. Zodoende werd deze set voor WHV het dieptepunt van de wedstrijd: 25-11.

Mentale klap

Bij winst in de vierde set zouden de dames van WHV nog een vijfde set uit het vuur slepen, dus zette coach Niels Reder zijn speelsters op scherp om zo het goede spel uit de tweede set weer terug te krijgen. Dit lukte gedeeltelijk. De mentale klap van de slechte derde set kon door WHV echter niet direct worden verwerkt.

Pas halverwege de vierde set wisten de gasten langszij te komen. Een servicereeks van Lotte Kleijer bracht WHV terug in de set. En zo leek de vierde set in het voordeel van WHV te eindigen, maar opnieuw zorgde een dubieuze beslissing van de scheidsrechter voor onrust in het spel. Met een minimaal verschil - 25-23 - ging de winst toch nog naar RVC Libanon.

De dames van WHV staan na het verlies van zaterdag op de negende plaats, RVC loopt door deze overwinning enkele punten uit.

Komende vrijdagavond 3 november speelt WHV thuis om 20:00 uur in de eigen sporthal De Wiel tegen koploper HLB Van Daal.