• SVS'65 kwam tekort in de derby tegen Arkel.
• SVS'65 kwam tekort in de derby tegen Arkel. Foto: Rick den Besten

SVS'65 met 3-0 onderuit in derby tegen buurman Arkel

arkel • SVS'65 kon de opmars van Arkel in de vierde klasse niet stuiten. Na een prachtig openingsdoelpunt van Sander Dekkers halfweg de eerste helft hielp SVS'65 keeper Raymon Kaarsemaker na de pauze met twee flaters Arkel ongewild in het zadel. Joey van Assendorp en Sander Dekkers profiteerden van de misgrepen van de Spijkse doelman: 3-0.

Voor SVS'65 en trainer Henk Donga was de manier waarop de Spijkse ploeg in Arkel werd uitgeschakeld triest: "Onze keeper had zijn dag niet. Normaal is hij geweldig, maar nu lagen we door twee ongelukkige momenten van hem ineens helemaal uit de wedstrijd. Hij zit nu met tranen in z'n ogen in de kleedkamer. Het geloof binnen de ploeg was door die onfortuinlijke tegengoals natuurlijk helemaal weg. Toch zijn we zeker niet overklast. Als Bart van Andel die enorme kans op 2-1 benut, had het weer een echte wedstrijd kunnen worden."

Arkel was qua veldspel wel beter, maar kansen dwong de thuisclub tegen de stugge Spijkse defensie amper af. Het eerste doelpunt halverwege de eerste helft was wel schitterend. Remie Schuurman-van Klaveren bereidde op links de aanval prima voor en uit diens voorzet knalde Sander Dekkers de bal ineens prachtig in de verste benedenhoek: 1-0. Tien minuten later kreeg Robin IJselstijn een serieuze kans op de verrassende gelijkmaker, maar zijn kopbal leverde slechts een corner op. Arkel had wel een veldoverwicht, maar een knal van Sander Dekkers ging via de paal naast en bij een schot van Remie Schuurman-van Klaveren tikte keeper Kaarsemaker de bal keurig tot corner. SVS'65 stelde er offensief te weinig tegenover. Bart van Andel strandde tweemaal op - terecht geconstateerd - buitenspel.

De tweede helft begon voor SVS'65 desastreus. Anderhalve minuut na rust blunderde keeper Kaarsemaker bij een poging van Remie Schuurman-van Klaveren vanaf links. Joey van Assendorp profiteerde dankbaar: 2-0. SVS'65 was even aangeslagen en Arkel denderde door. Corné van Horik trof in een prima aanval onhoudbaar de paal. Bij een knal van Daan Ruwaard redde Kaarsemaker. Toch kreeg SVS'65 ineens een prima kans om de spanning terug te brengen. Bart van Andel verscheen na een voorzet van Robin IJselstijn vrij voor doel, maar hij schoot de bal tegen keeper Jari van Baalen aan. Na een nieuwe flater van SVS'65-keeper Kaarsemaker in de 66e minuut luwde de spanning, want zo werd het ineens 3-0 en was het pleit beslecht. Kaarsemaker liet een schot van Sander Dekkers tussen zijn handen doorglippen. Het vierde kwart van de derby werd daardoor een formaliteit. SVS'65 scoort dit seizoen erg moeizaam en blijft door de derde nederlaag op rij op vijf punten steken. Arkel is duidelijk in opmars en hoort in de bovenste regionen thuis.