• Foto van de winterkroegentocht vorig jaar.
• Foto van de winterkroegentocht vorig jaar. Foto: Nico van Ganzewinkel

Winterkroegentocht in Leerdam

leerdam • Verschillende cafés in Leerdam organiseren zaterdag 4 november weer een winterkroegentocht. Toegangsbandjes zijn al in de voorverkoop te krijgen bij de deelnemende horecazaken en Parts.nl.

De cafés hebben natuurlijk weer een rij artiesten en bands gestrikt voor het evenement. Bij café Het Fonteintje heeft de band Dancelious gestrikt, het gezelschap heeft een breed repertoire: van Aretha Franklin tot Pharrell Williams en van Michael Jackson tot Anouk. Bij eetcafé De Knijp staat band Pinoit Grigio op het podium en dj Robster. Ook K-otic-zangeres Rachel Kramer is van de partij. The Old Triangle heeft Jackman's Blue weer geboekt, de band heeft een breed repertoire van rockcovers waaraan ze hun eigen draai geven.

Marcel de Rooij zorgt samen met een dj voor een feestje bij grand café M'n Moeder, hij laat Hollandse meezingers door het café schallen, maar ook house- en loungemuziek. In café Het Vennetje is Dreamcast de sfeermaker, samen met dj Madness. Café Het Goeie Heertje heeft dj Galaga en Nick DJ geregeld voor de winterkroegentocht. Galaga is een van Nederlands bekendste allround dj's die al ruim twintig jaar regelmatig op feestjes is te vinden. Nick DJ is de bekende huisdj van Het Goeie Heertje.

De winterkroegentocht begint om 21:00 uur. In de voorverkoop kosten de toegangsbandjes acht euro, hiermee kunnen bezoekers bij alle deelnemende cafés naar binnen. Op de avond van de winterkroegentocht zijn de bandjes vanaf 17:00 uur tien euro. Bezoekers onder de achttien jaar moeten zich verplicht legitimeren.