• Het college huldigde beide topsporters.
• Het college huldigde beide topsporters. Foto: André Bijl

Gemeente huldigt twee sporters

leerdam • Voor de raadsvergadering van donderdagavond zette de gemeente Leerdam twee plaatselijke sportcoryfeeën in het zonnetje.

Lakeysha Versluis en Lena Teunissen werden tijdens de huldiging in het Hofje in de bloemetjes gezet en kregen ook nog een cadeautje. Lakeysha Versluis (13) - getraind door wereldkampioene Ilhame El Kafroune die onlangs zelf ook werd gehuldigd - is zeer succesvol in de Taekwon-do sport. De afgelopen maand won ze in het Engelse Bath en in Tervuren in België tijdens toernooien twee keer goud bij de onderdelen sparren en tuls. En beide keren liet ze een groot internationaal deelnemersveld achter zich. Kanoster Lena Teunissen (19) werd Europees Kampioen onder 23 jaar in de categorie kanoslalom. "We hebben veel sportief talent in Leerdam", stelde sportwethouder Bart Bruggeman tevreden vast. Hij had zichtbaar plezier in de huldiging van de sporters en stelde Lakeysha voor om nog eens terug te komen als ze wereldkampioene is. "Dat kan ik alleen niet beloven", hield die voor alle zekerheid een slag om de arm.

Lena Teunissen, geïnspireerd door haar vader die dezelfde sport beoefent, wil graag meedoen aan de Olympische Spelen in Tokio. Om dat te benadrukken, staat er 'road to 2020' op haar website. "Ik hoop er daar bij te zijn. Het ziet er goed uit, maar er kan veel gebeuren in drie jaar", aldus de Leerdamse die inmiddels in Eindhoven woont en studeert en voor haar trainingen vaak naar het buitenland uitwijkt. Bruggeman: "Ik hoop dat je het redt en dan gelijk een plak haalt."

André Bijl