• Onthulling van het bouwbord.
• Onthulling van het bouwbord. Foto: Lya Cattel

Bouwstart nevenvestiging Gomarus

zaltbommel • Aan de Oude Bosscheweg in Zaltbommel is donderdagochtend het officiële startsein gegeven voor de bouw van de nevenvestiging van reformatorische school Gomarus.

De hoofdvestiging van het Gomarus bevindt zich in Gorinchem en telt ongeveer 1.700 leerlingen. Vijf- tot zeshonderd leerlingen die nu nog dagelijks vanuit de Bommelerwaard en de gemeente Neerijnen naar Gorinchem reizen, kunnen vanaf volgend jaar dus dichter bij huis terecht. Het is de bedoeling dat in het nieuwe schooljaar 2018-2019 de volgende afdelingen en leerjaren starten: leerjaar 1 en 2 van vmbo b/k, leerjaar 1, 2 en 3 van de mavo en leerjaar 1, 2 en 3 van havo/vwo. Of de school tijdig kan starten is afhankelijk van een ongestoorde voortgang van de bouw en de weersomstandigheden. De bouwkundige aannemer is Burgland Bouw uit Dodewaard.


Onthulling

Het bouwbord werd donderdagochtend onthuld door de toekomstige leerlingen Natasja Fierloos uit Meteren en Ellis van Weelderen uit Est. Zij gaan nu elke dag op de fiets naar school in Gorinchem en doen daar ongeveer vijf kwartier over. Zij verrichtten de onthulling samen met Henk van Snippenberg, die vanaf het eerste moment betrokken is bij de plannen voor Zaltbommel, Jessica van Leeuwen (trekker van de gemeente) en Arco Westeneng namens de ouders. Ook wethouder Simon Buwalda was donderdagavond aanwezig. Belangstellenden kunnen de bouw van de nieuwe school, pal naast het Cambium College locatie De Waard, volgen op de site van het Gomarus.


q www.gomarus.nl/Zaltbommel