• Marieke Zevenbergen met haar dochter.
• Marieke Zevenbergen met haar dochter. Foto: PR Zangschool Beesd

Beesd krijgt KrijgdeKleertjes-ruilpunt

beesd • Zangschool Beesd start met een KrijgdeKleertjes-ruilpunt. Wie nog goede kinderkleding overheeft, kan deze hier langs brengen en meteen iets leuks in ruil uitkiezen.

Marieke Zevenbergen, eigenaar van Zangschool Beesd en moeder, is de enthousiaste initiatiefnemer van het KrijgdeKleertjes-ruilpunt in Beesd. "Ik vind het een geweldig principe", legt ze uit. "Toen mijn dochter geboren werd, kreeg ik heel veel leuke babykleding. Ze groeide zo hard dat ze niet eens alles gedragen had voordat ze er al weer uit was. Ik wist me geen raad met die groeiende stapel prima kleding."

Na een jaar ontdekte ze de ruilsite KrijgdeKleertjes.nl. "Daar kon ik elk kledingstuk kosteloos inruilen voor een maatje groter. Ideaal! Wat voor mijn kind te klein is, is voor een ander kind nog helemaal prima en ik kreeg er zelf ook weer goede kleding voor terug. Ik merkte dat ik de ouders van onze leerlingen al vaak tipte over KrijgdeKleertjes. Al snel groeide het idee om zelf een ruilpunt te starten. Zo gezegd, zo gedaan. Ik wil graag bijdragen aan dit duurzame initiatief en in het pand van de Zangschool hebben we ruimte genoeg. Ik vind het leuk om zo andere ouders te helpen om aan leuke passende kinderkleding te komen."

Zevenbergen beheert in Beesd een voorraad schone en hele kleertjes in alle kindermaten. Wie kinderkleding over heeft kan een afspraak maken om deze (gewassen!) langs te brengen bij de Zangschool. De gever mag in ruil kiezen uit kleertjes in alle maten. Alleen doneren van (bruikbare) kleding mag natuurlijk ook. Eens per maand is er een ruilochtend, op de eerste zondagochtend van de maand, tussen 09:30 en 10:30. Actuele openingstijden zijn op de website te vinden.

De ruilpunten zijn een initiatief van ruilsite KrijgdeKleertjes.nl. Dit is dé website om als ouders onderling kinderspullen te ruilen. Duurzaam, handig en goedkoop de kinderen in het nieuw steken en je eigen kasten legen, dat is de gedachte achter de site. Om nog meer spullen een tweede leven te geven zijn er de KrijgdeKleertjes-ruilpunten.

q www.krijgdekleertjes.nl/beesd