• Rik en Jouke, omringd door vrienden.
• Rik en Jouke, omringd door vrienden. Foto: Aangeleverd

Stage7 van start in Fonteinstraat

leerdam • Leerdammers Jouke Veenstra en Rik Vermeer openden zaterdag aan de Fonteinstraat 7 hun eigen kledingwinkel: Stage7.

Veenstra en Vermeer (beiden 25 jaar) gaan zich vooral richten op jongeren in de leeftijdscategorie van 15 tot en met 35 jaar. Het assortiment bevat T-shirts, truien, vesten, spijkerbroeken, jassen en schoenen voor zowel mannen als vrouwen..Meerdere keren per maand zal de winkel worden aangevuld met de nieuwste collectie uit onder andere Parijs."Dat wil dus zeggen: kleding die nu in de mode is", zegt Jouke.

Rik en Jouke runnen al een tijdje een succesvolle webshop. Jouke: "We hadden tot voor kort een opslagruimte in de Nijverheidsstraat. Eigenaar Hamberg heeft het pand echter verkocht, dus we moesten op zoek naar vervangende ruimte. Toen ontstond het idee om een winkel te beginnen. Uiteindelijk stuiten we op dit pand in de Fonteinstraat, waar voorheen kledingwinkels De Garage en De Trendshop hebben gezeten. Dit pand stond al twee jaar leeg."

Naast de winkel blijft uiteraard ook de webshop gewoon bestaan. De twee moeten elkaar gaan versterken. Jouke: "Als je alleen een webshop hebt, moet je rekening houden met extra kosten in verband met retourzendingen. Die kosten moet je doorberekenen in de prijs van het product. In een fysieke winkel is het ook wat makkelijker om voorraad die overblijft in de sale te verkopen."

Inrichting

Jouke en Rik zien het helemaal zitten. De reacties tijdens de opening op zaterdag waren hartverwarmend. "We hebben er heel veel energie ingestoken. Half oktober kregen we de sleutel en stond hier nog helemaal niks. In de Nijverheidsstaat lag alle kleding op planken. Nu zijn we echt bezig geweest met de inrichting van een winkel. Met alles wat erbij hoort, paspoppen bijvoorbeeld. We zijn heel erg trots met wat we in twee weken voor elkaar hebben gebokst. We hebben een ontzettend mooie winkel. Dat motiveert enorm om er iets van te maken."

Stage7 is geopend op woensdag van 10:00 tot 18:00, op donderdag van 9:00 tot 18:00, op vrijdag van 10:00 tot 21:00 en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

Meer informatie op de Facebook-pagina van Stage 7.


q facebook.com/STAGE-7-171550733398010/