•  De jubilarissen met vrouwen en burgemeesters.
• De jubilarissen met vrouwen en burgemeesters. Foto: Peter Verbeek

Lintjes voor biljartvrienden

rumpt • Direct na de officiële opening van het nieuwe clubgebouw van biljartvereniging Carambole zijn Hans de Ridder en Koos Versteegh benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Zowel De Ridder als Versteegh zijn al heel lang betrokken bij de Rumptse biljartvereniging. Op hun initiatief is in 1989 begonnen met het realiseren van een eigen accommodatie aan de Boutersteinseweg. Sindsdien was het beheer en onderhoud bij hen, en tal van andere vrijwilligers, in goede handen. Nadat het pand en de inrichting op 30 juni 2015 zo goed als volledig in vlammen is opgegaan, hebben zij zich er met hart en ziel voor ingezet om op dezelfde locatie een nieuw clubhuis te laten verrijzen.
Loes van Ruijven, burgemeester van Lingewaal, schetste Hans de Ridder, sinds 1992 voorzitter van Carambole, als iemand met visie en ambitie. Niet alleen voor de club, maar als bestuurslid en wedstrijdleider ook een man die zijn sporen voor het district Betuwe-Veenendaal heeft verdiend. Als waardering voor alles wat hij heeft gedaan en nog steeds doet voor de biljartsport vond ze het eer om Hans De Ridder een koninklijke onderscheiding op te spelden.
Namens de gemeente Geldermalsen nam burgemeester Miranda de Vries daarna de microfoon in handen. Zij prees Koos Versteegh voor zijn bemoeienis met de club. "Altijd samen gezwoegd en geploeterd met Hans de Ridder, mooie en minder mooie momenten gedeeld, continu bezig met het onderhoud binnen en buiten." Ook zij kwam niet met lege handen, en met veel genoegen reikte zij aan Versteegh dezelfde koninklijke onderscheiding uit.