Vernieuwbouw voor De Schakel

leerbroek • Zederik trekt bijna 1,6 miljoen euro uit voor de vernieuwbouw van dorpshuis en sportzaal De Schakel in Leerbroek. De gemeenteraad stemde daar maandagavond unaniem mee in.

Het is een combinatieplan: de plaatselijke hersteld hervormde gemeente wil tegelijkertijd aan De Schakel vast een nieuw kerkelijk centrum bouwen. De samenwerking met de hersteld hervormde gemeente, die aansluitend aan het dorpshuis een nieuw kerkelijk centrum realiseert, werd tijdens een eerdere vergadering al als een grote meerwaarde gezien. Evert Geluk (SGP) merkte toen op: "Wij zijn ontzettend blij met de chemie tussen de diverse betrokken partijen." Op de vraag wat er gebeurt als de kerkelijke gemeente in de plannen toch onverhoopt afhaakt, reageerde wethouder Wim Mulckhuijse: "Dan komt er een muur in plaats van een deur en een grotere buitenruimte. Het zal geen vrijwel geen extra kosten bij de nieuwbouw van De Schakel met zich meebrengen."

Eerder liet het bestuur van dorpshuis Brandpunt al weten een extra financiële bijdrage te willen ontvangen voor een opknapbeurt. Dit dorpshuis werd zelfstandig in een tijd van bezuinigingen en kreeg minder geld mee. "We zijn in gesprek hierover", vertelde Mulckhuijse. "Er komt een voorstel om aan het bestuur van Brandpunt tegemoet te komen." Hij beloofde ook met het bestuur van Internos in Hei- en Boeicop het gesprek aan te gaan.