WHV vergeet thuis genadeklap uit te delen aan Sliedrecht Sport

asperen • De heren van WHV kregen vrijdag het ongeslagen Sliedrecht Sport op bezoek. De gasten wonnen uiteindelijk met 2-3.

De wedstrijd was een prima test om te kijken waar WHV staat. Hoewel de eerste set werd verloren, leek de thuisclub de wedstrijd daarna om te draaien. Met een 2-1 voorsprong in sets en een 9-3 voorsprong in de vierde set leek een overwinning een kwestie van tijd. WHV liet de greep echter verslappen en zo ging Sliedrecht er toch met de overwinning vandoor.

In de eerste set was WHV op zoek naar vaste patronen en vertrouwen. Slie-drecht speelde degelijk, verdedigde goed en had met hun sterke passer-loper en diagonaalspeler twee spelers waar de bal altijd naar toe kon. WHV speelde te voorzichtig en kwam moeizaam tot scoren. De voorsprong voor Sliedrecht was dan ook niet meer dan terecht. De tweede set waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. Het spel van WHV werd wat verzorgder, zodat spelverdeler Wayne Hol vaker het midden kon aanspelen. Sliedrecht kreeg daarbij geen grip op de snelle middenaanvallen van Wildrik van de Plassche. Bovendien werd halverwege de set Dwight Hol gebracht, waardoor er meer lef binnen de ploeg kwam. In de spannende slotfase wist de sterk spelende passer-loper van Sliedrecht tot twee keer toe een setpunt weg te werken. Gelukkig voor WHV draaide hij daarna door naar achteren, waarna het direct raak was en de tweede set met 27-25 werd binnen gehaald. In de derde set werd die lijn doorgetrokken. Hoewel het spel niet vlekkeloos was, pakte WHV een kleine voorsprong die tot het einde behouden bleef. Dit mede dankzij goede servicedruk van René Roth en Wayne Hol. Toen WHV na het winnen van de derde set doorstoomde naar 9-3 en Sliedrecht leek te bezwijken onder de druk, rook de ploeg de overwinning. Helaas bleek dat een verlammende werking te hebben op de thuisclub. Het spel werd onzorgvuldiger en Sliedrecht kreeg de kans om weer terug in de wedstrijd te komen. De gasten maakten daar dankbaar gebruik van en zo ging de overwinning toch nog naar Sliedrecht: 2-3. Hoewel WHV vooraf niet ontevreden zou zijn geweest met deze uitslag overheerste nu het gevoel van een gemiste kans. Donderdag gaat WHV op bezoek bij Wik uit Groot Ammers.