SKCN start met ouderkamers

leerdam • De drie peuterspeelzalen in Leerdam start met ouderkamers, bijeenkomsten die ouders moet helpen om thuis de taalontwikkeling van hun kinderen verder te helpen.

Stichting Kinderopvang Centraal Nederland (SKCN) wil ouders handvatten geven om thuis bij te dragen aan de taalontwikkeling van hun kind. Op de peuterspeelzaal leren kinderen woorden, met het lesmateriaal van LOGO3000, die essentieel zijn voor hun verdere schoolloopbaan. Tijdens de ouderkamer komen dezelfde woorden aan bod en leren ouders hoe ze die woorden kunnen gebruiken in een spel of activiteit met hun kind. Met verschillende materialen wordt inzichtelijk gemaakt waar de kinderen op de peuterspeelzaal aan werken en hoe ouders thuis aan de slag kunnen.

Bij de ouderkamer werkt SKCN met de oudercursus 'Het ei van Columbus', hiermee wordt de woordenschatverwerving van kinderen aan de taalverwerving en versterking van educatieve vaardigheden van ouders gekoppeld. Ouders en kinderen werken dan dus met dezelfde woordenschat, en ouders leren bovendien hoe zij met hun kind die woorden kunnen oefenen. Ervaring met de ouderkamer is er al. Bij Opstapje – een peuterspeelzaalvariant voor kinderen vanaf anderhalf jaar tot 2 jaar en 4 maanden met indicatiestelling van het consultatiebureau – is er ook een ouderkamer. Omdat dit zo succesvol is, trekt SKCN de ouderkamer door naar de peuterspeelzalen.

De ouderkamer is voor alle ouders met een kind op de peuterspeelzaal in Leerdam en vindt woensdagochtend plaats bij peuterspeelzalen Pepijn en Emma en op vrijdagochtend bij peuterspeelzaal Kiekeboe. De start is woensdag 1 november om 09:00 uur. Meer informatie is te verkrijgen bij de betreffende peuterspeelzalen.


q www.skcn.nl