Brederode Consort voert Engelse barokmuziek uit

heukelum • Het Brederode Consort voert zaterdag 28 oktober op uitnodiging van stichting Vrienden van de Heukelumse kerk in de kerk van Heukelum een selectie van Engelse zeventiende-eeuwse muziek uit met het thema 'Gladness and sadness'.

Het Brederode Consort is als vocaal ensemble opgericht in 1985 en opereert als zelfstandige vereniging onder de vleugels van de Nieuwe Muziekschool Alphen. Het gezelschap bestaat uit zo'n twintig enthousiaste zangers die zich richten op de authentieke uitvoeringspraktijk van barokmuziek. Bij concerten wordt het koor begeleid door een orkest, ook onderdeel van het Brederode Consort, dat speelt op replica's van barokinstrumenten. Het ensemble wordt gedirigeerd door Joost van Velzen. Het koor wordt zaterdag 28 oktober begeleid door louter orgel (Janko Fraanje) en luit (David Mackor), zeer geschikt voor een intiem concert in de Heukelumse kerk.

Purcell is de grootmeester van de Engelse vroege barok en zijn muziek omvat een rijk palet aan emoties. Er zullen tijdens het concert dan ook zowel opgetogen als zeer bedrukte composities van zijn hand klinken. Maar ook composities van gevierde componisten als Byrd, Gibbons en Tallis passeren de revue.

Het concert vangt aan om 20:15 uur. De deuren gaan open om 19:30 uur en kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur voor 12,50 euro (inclusief een glas wijn na afloop van het concert).