• Taartenbakkers kunnen meedoen aan Heel Leerdam Bakt.
• Taartenbakkers kunnen meedoen aan Heel Leerdam Bakt. Foto: nl.123rf.com

Aanmelden voor Leerdamse bakstrijd

leerdam • Marjolein van Till, één van de drie finalisten van Heel Holland Bakt, speelt voor jurylid in de bakwedstrijd Heel Leerdam Bakt van Team 2015.

De bakwedstrijd vindt zaterdag 11 november plaats in stadspodium GO. Alle taarten - zowel zoet als hartig - zijn welkom, de enige voorwaarde is wel dat de taart met minimaal één fairtrade ingrediënt gemaakt is. Denk hierbij aan: fairtrade suiker, honing, noten, fruit, peper, chocolade, bier, kaas enzovoorts. De jury beoordeelt de taarten in twee leeftijdscategorieën: volwassen en kinderen. Deelnemers bakken de taart thuis om ze vervolgens in GO te laten beoordelen. De kinderen mogen eventueel ook een cupcake bakken. Naast Heel Holland Bakt-deelnemer Marjolein van Till bestaat de jury van Heel Leerdam Bakt uit Edwin Kemper (Ambachtsbakker De Jager) en Nel van Ziel (docent op het Heerenlanden College).

De aanmelding voor de taartbakwedstijd is reeds geopend, mensen die het leuk vinden om taarten te bakken - zoet of hartig, dat maakt niet uit - kunnen zich aanmelden tot zaterdag 4 november via lisetnab@hotmail.com. Na inschrijving krijgen de bakkers alle nodige informatie omtrent het evenement. Met deze wedstrijd wil Team 2015 het gebruiken van fairtrade producten promoten.

Team 2015 bestaat uit een groep enthousiaste Leerdammers die zich inzetten voor de millenniumdoelinstellingen, deze zijn in 2000 ondertekend door bijna tweehonderd regeringsleiders. Het uitbannen van armoede en het beschermen van een duurzaam leefmilieu behoren onder meer tot de doelstellingen.