Eerste misstap voor LRC tegen DTS Ede: 1-1

leerdam • Na vier zeges beging LRC tegen DTS Ede zijn eerste misstap. Ansu Camara zorgde er met een treffer vlak voor tijd voor dat LRC nog wel een punt overhield aan de wedstrijd: 1-1.

"Helaas", concludeerde trainer Koen Janssen. "Al weten we natuurlijk ook wel dat we geen 78 punten gaan halen." Zijn ploeg begon niet goed aan de wedstrijd. Na twee minuten namen de gasten al de leiding. LRC kreeg na een corner de bal niet weg. Akram Chentouf en Ricardo Papilaja grepen niet goed in en de DTS-spits joeg de bal in de kruising. "Het voordeel van zo'n vroege goal is wel dat we nog 88 minuten hadden om er iets aan te doen", zei Janssen.

Over het spel van zijn ploeg in de eerste helft was Janssen tevreden. "Zij zijn amper meer over de middenlijn geweest. We hebben ze omsingeld en voldoende kansen gekregen", zag Janssen. Ansu Camara raakte de paal. Cedrick Sangwa kopte van dichtbij via de grond over het doel en een schot van Thomas Heideman werd door de doelman uit de hoek geranseld. "Die eerste helft was wel goed, maar we stonden al wel achter. Dat mag niet gebeuren. We begonnen gewoon niet scherp aan de wedstrijd", constateerde Janssen.

Na rust bleef LRC de bovenliggende partij, maar kreeg wat minder mogelijkheden om naast DTS Ede te komen. Camara miste oog-in-oog met de doelman en Ali Yilmaz mikte voorlangs. Kort voor het einde van de wedstrijd kwam de treffer toch nog. Camara kreeg de bal met wat geluk voor zijn voeten en haalde nu wel doeltreffend uit.

"Ik vind wel echt dat we vandaag twee punten verloren hebben", zei Janssen. "Maar met dertien punten uit vijf wedstrijden zijn we nog steeds goed aan het seizoen begonnen. Maar de echte test moet nog komen. We hebben nog niet tegen een ploeg uit de top-5 gespeeld."