WNC gedeeld eerste na 2-0 zege tegen GJS

waardenburg • WNC kwam samen met LRC en DUNO ongeslagen op kop in de eerste klasse. In Waardenburg werd door goals van Willem-Paul van der Heijden en Aimen Seqqal met 2-0 van GJS gewonnen. Het was voor WNC de vierde zege op rij.

WNC-trainer Cor Prein was tevreden: "We zijn niet in de problemen geweest en hebben ook voldoende kansen gecreëerd. Het was een degelijke en verdiende zege. Dertien punten uit vijf wedstrijden is natuurlijk een prima competitiestart. Aan kampioenskansen denken we nog helemaal niet, maar WNC wil in eerste aanleg pieken in een periode. Dan is punten pakken het devies. We zien wel tot hoever dat gaat reiken."

GJS kreeg de eerste kans, maar keeper Arjen Kaasjager voorkwam dat Quincy Bartens scoorde. Na een half uur begon WNC steeds meer aan te dringen. Vijf minuten voor rust was het raak. Joel Sanaky lanceerde Willem-Paul van der Heijden die laag afrondde: 1-0. Twee minuten later maakte de WNC-topscorer bijna zijn zevende competitietreffer. Een knal van hem ging via de lat over. Ook na de pauze bleef WNC sterker. Toch kreeg GJS na een vrije trap een kans, maar WNC-keeper Kaasjager keerde de kopbal van Ruud Bos. Na een GJS-hoekschop moest Joel Sanaky in de eigen doelmond redden. Nehemia Sanaky rondde een WNC-corner niet af. Dat deed Aimen Seqqal halfweg na rust - na een Gorkumse defensiefout - beter. Van der Heijden lanceerde hem en beheerst maakte Seqqal er 2-0 van. Even later schoot hij nog eens net naast. Remco de Bruijn voorkwam in de GJS-doelmond voor de gasten een ruimere achterstand. Uit een voorzet van invaller Vincent Verheul werd een hakje van Senaid Jukic net op de doellijn gered. Met scrimmages en corners kwam GJS in de slotfase nog dichtbij een tegentreffer. Het bleef 2-0 en WNC kent dus een prima competitiestart.