• John den Boesterd (links) flyert heel wat af.
• John den Boesterd (links) flyert heel wat af. Foto: aangeleverd

Decors, lasereffecten en danseressen maken plaatje compleet

'Als het publiek het maar leuk heeft'

beesd • Als John den Boesterd het heeft over 'showtime', bedoelt hij ook 'showtime'. Niets laat hij over aan het toeval. De invulling van het hoofdpodium regelt hij zelf met klinkende namen als Mitchell Niemeyer, Aaron Gill en Miss Melody. De andere zalen worden gehost door gerenommeerde organisaties: Touch at the Sea en Freestyle Maniacs.

Zo komen drie muziekstijlen (house, trance en freestyle) op één feest bij elkaar.

De Rodenburg zal die avond amper herkenbaar zijn. "We bouwen de zalen compleet om met decors en podiumdelen. Licht- en lasereffecten en shows met danseressen zorgen voor de totaalbeleving", vertelt John.

Elvis Presley

Voor velen is hij geen onbekende, want hij groeide op in Leerdam als zoon van ondernemende ouders. Zij stimuleerden hem om gitaar- en later drumles te volgen. "Ik houd van heel veel soorten muziek, zoals jazz en nummers van Elvis Presley."

Ook het creatieve zat er al vroeg in: John zette de ideeën in zijn hoofd graag om in tekeningen. Al die elementen komen bij elkaar in zijn eigen onderneming JDB Events.

Van vijfhonderd naar tweeduizend

Twee keer eerder pakte hij met It's Showtime uit in De Rodenburg onder de naam Salinas Events met Big Jake van RLT5. "De eerste keer kwamen er vijfhonderd mensen, de tweede keer duizend. Ik hoop uiteindelijk richting de tweeduizend te gaan." Droegen andere partijen bij eerdere edities nog mede de verantwoordelijkheid, dit keer doet John dat helemaal alleen.

Meubelmaker

Zodat hij het plaatje dat hij in zijn hoofd heeft optimaal neer kan zetten. Het betekent wel dat hij zijn nek uitsteekt. Naast zijn baan als meubelmaker steekt hij veel tijd en geld in met name de promotie van zijn feesten. Hij liet zelfs een professionele trailer maken, die te zien is via YouTube. "Anders kun je niet het verschil maken", vindt hij. "Je moet in dit wereldje eerst flink investeren voordat je er iets van terugziet."

Limousine

Een sponsor heeft hij wel: Jan van Zandwijk van Starlimo en Limousineservice. Via Facebook kunnen gasten een VIP-arrangement winnen inclusief vervoer in een limo. De VIP Area wordt gehost door Bora Bora Cityfestival, bekend van RTL5.

John verwacht in Beesd publiek uit een groot deel van het land. "Mijn vriendin is dj in Amsterdam en heeft daar een groot netwerk, plus veel ervaring omdat ze zelf in het verleden ook grote party's organiseerde. Ook vanuit bijvoorbeeld Den Bosch is de locatie prima bereikbaar. We hopen natuurlijk ook op veel mensen uit deze regio. Vandaar dat we zo sterk inzetten op promotie."

De belangrijkste doelgroep is de leeftijdscategorie van achttien - de minimumleeftijd om toegang te hebben tot het feest - tot veertigplus.

Exclusief

Voor de toekomst droomt John ervan om zijn ideeën steeds verder uit te bouwen en steeds betere shows en acts neer te kunnen zetten. Voor steeds meer publiek.

"Dit feest wil ik graag twee keer per jaar blijven organiseren. Niet vaker, het moet exclusief blijven. Het concept heb ik speciaal voor De Rodenburg gemaakt. Op andere locaties hoop ik grotere feesten te gaan organiseren. Ik heb goede contacten met Ticketpoint, dat helpt."

Achter de schermen

Maar voorlopig werkt John den Boesterd met hart en ziel toe naar het event op 11 november. Hoe zal hij zich voelen als hij op de avond zelf het feestgewoel aanschouwt?

Hij lacht: "Daar krijg ik helemaal niks van mee. Ik heb dan amper tijd om even iets te drinken." Rouwig is hij daar niet om. "Ik heb zelf absoluut niet de behoefte om op het podium te staan, laat mij maar achter de schermen mijn gang gaan. Als het publiek het naar de zin heeft, is mijn avond goed."


Janneke Boogaard