Ploegfestival met bankstellenrace

herwijnen • Het Ploegfestival in Herwijnen beleeft zaterdag 28 oktober haar vijfde editie. Met een nieuw onderdeel: de bankstellenrace.

Het is eigenlijk heel simpel: deelnemers moeten voor de bankstellenrace een voertuig - geen auto of trekker of iets met een automotor - bouwen met minimaal één bankstel erop. En dan racen maar. Minimumleeftijd is wel zestien jaar en een helm dragen is bij de race verplicht. Opgeven kan via info@imaginedance-events.com (met vermelding van naam, leeftijd en soort voertuig).

Naast de bankstellenrace staan natuurlijk de ploegwedstrijden en de keientrek weer op het programma. De keientrek vindt dit jaar voor de vierde keer plaats, wederom zijn er meer aanmeldingen dan vorig jaar. Voor beide onderdelen is het maximum aantal deelnemers inmiddels al bereikt. Opgeven voor de oldtimer trekkershow kan nog wel. Alle trekkers worden op het Ploegfestival beoordeeld door een jury en de drie mooiste oldtimer trekkers krijgen een beker. Deelname is gratis. Opgeven kan door te mailen naar info@imaginedance-events.com (onder vermelding van naam, telefoonnummer, merk en type tractor).

Pannenkoeken

Voor de kinderen heeft de organisatie dit jaar extra groot uitgepakt. Ze kunnen namelijk van 12:00 uur tot 14:00 uur gratis pannenkoeken komen versieren en opeten. Daarnaast is er een springkussen, een ranjakoe waar ze zelf ranja uit kunnen melken, wordt er geschminkt en zijn er minigravertjes om mee te spelen. De entree voor het Ploegfestival is overdag gratis, de deuren gaan om 10:00 uur open.

Voor het Oktoberfest dat om 21:00 uur losbarst, is de entree tien euro. Feestband Woenderbaar en dj Patrick zorgen voor de muziek. En natuurlijk zijn er bierpullen en bratwurst. Feestgangers die komt als Anton of Heidi uit Tirol krijgen vijf munten gratis. Locatie van het Oktoberfest is de feesttent achter de Waaldijk in Herwijnen.

q www.imaginedance-events.com