Asperen wacht nog op eerste seizoenszege

asperen • Asperen wacht dit seizoen nog altijd op zijn eerste overwinning. Thuis tegen Schelluinen kon de ploeg van Ton Blom een slechte eerste helft na rust niet meer recht zetten: 1-2.

Blom was na afloop absoluut niet blij met wat zijn ploeg had laten zien. "Onze eerste helft was bijzonder teleurstellend. We trainen leuk en werken naar zo'n wedstrijd toe, maar laten het op zaterdag niet zien. Een aantal spelers dacht er te makkelijk over. Misschien klopte de tactiek niet, maar we zijn door de ondergrens gezakt." Asperen keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan en wist daar tot de rust weinig aan te doen. "In de rust heb ik twee spelers gewisseld, maar dat hadden er ook zeven kunnen zijn", zei Blom. In de tweede helft kwam Asperen een stuk beter voor de dag en had de ploeg ook zomaar nog een puntje kunnen pakken. "Maar Schelluinen heeft ook nog kansen gekregen, hoor", gaf Blom toe. "Onze keeper Dennis Rooijackers was vandaag onze beste speler."

Carlo van Santen maakte al snel de 1-2, waarna de thuisploeg voldoende mogelijkheden kreeg op meer. Ook tegen tien man, de doelman van Schelluinen kreeg rood toen hij Gerard Breider vloerde, viel de gelijkmaker niet meer. "Volgende week moeten we tegen Streefkerk en die scoren er vandaag zes", wist Blom. "Als er bij ons niks verandert, heb ik er een hard hoofd in. Dan lopen ze over ons heen."