• Ali Yilmaz maakte voor LRC twee goals
• Ali Yilmaz maakte voor LRC twee goals Foto: Jeroen de Bruin

LRC Leerdam alleen op kop met volle buit uit vier wedstrijden

leerdam • LRC staat na vier zeges op rij alleen op kop in de eerste klasse C. De ruime 5-2 thuiswinst tegen SVL uit Langbroek kwam overigens pas na de rust tot stand.

Na een matige eerste helft mocht LRC blij zijn met de 1-1 gelijkmaker pal voor rust. In de tweede helft overklaste LRC met goed spel SVL evenwel volkomen en was de 5-2 zege dik verdiend. Het verschil tussen beide speelhelften was groot. Voor rust speelde LRC zo matig dat vrijwel niemand toen een royale zege zou hebben durven voorspellen. Na de thee was LRC met prima voetbal onherkenbaar en voor SVL ineens veel te sterk. LRC-trainer Koen Janssen verklaarde het grote verschil: "Voor rust stond het tactisch niet goed. Dat kan ik ook mijzelf verwijten. We kregen geen greep op het middenveld en kwamen zo ook defensief in problemen. Na de pauze zijn we op het middenveld 1 op 1 gaan spelen. Toen kwamen onze kwaliteiten wel goed tot uiting. LRC speelde in de tweede helft het leuke voetbal waarvoor ik naar Leerdam ben gekomen."

Onverwachts

SVL begon beter en forceerde direct enkele corners. LRC stelde er twee schoten van Ansu Camara tegenover. SVL was echter feller en LRC had het lastig. Na een half uur namen de gasten verdiend de leiding. Willem Baaij brak door en uit zijn voorzet schoot Martijn Verkerk laag raak: 0-1. Vlak voor rust werd het onverwachts gelijk. Uit een pass van Camara rondde Ali Yilmaz beheerst af: 1-1. Daarmee kwam LRC na matig voetbal goed weg.

LRC voetbalde na de thee veel beter. Ricardo Papilaja schoot de bal uit een vrije trap laag langs de muur in doel: 2-1. Steeds meer beheerste LRC de wedstrijd. Uit een corner van Yilmaz miste Camara nog een kans, maar in de 61e minuut werd het toch 3-1 doordat Camara een vlotte combinatie met Yilmaz resoluut met een hard en hoog schot afrondde. Uit een lage voorzet van Cedrick Sangwa maakte Ali Yilmaz vlakbij de verste doelpaal zijn tweede treffer: 4-1. Uit een corner kwam SVL nog tot 4-2 terug. Robin Janssen maakte dat tweede SVL-doelpunt met een schitterende omhaal. Het laatste woord was toch weer voor de Leerdammers. Op aangeven van invaller Robin Boekhout trof Cedrick Sangwa in de blessuretijd na een vloeiende aanval doel: 5-2.

De competitiestart van LRC is met vier zeges imponerend. Trainer Koen Janssen tempert echter te hoge verwachtingen: "Met eventuele kampioenskansen ben ik nog helemaal niet bezig. De competitie wordt pas na de winterstop beslist. Als we het spelniveau uit de tweede helft van vandaag kunnen halen, is er echter veel mogelijk. Bij een goede strijdlust en tactiek zit er in deze ploeg ook veel meer kwaliteit dan vorig seizoen."