Heren WHV starten met uitzege tegen SNA

asperen • De Asperense volleyballers hebben hun eerste wedstrijd van dit seizoen met 1-3 gewonnen van SNA uit Bleskensgraaf.

Na degradatie uit de derde divisie komt WHV uit in de promotieklasse. Met een verjongde selectie was dit het eerste echte moment om te kijken waar het team staat. Hoewel WHV slecht uit de startblokken kwam, waren ze op tijd bij de les om via een spannende slotfase de eerste set te pakken. Daarna ging enkel de derde set verloren. De eerste set startte WHV onwennig. De ploeg was flink omgegooid en verjongd ten opzichte van vorig seizoen. Met de jonge Wayne Hol op de spelverdelerspositie, Brian van de Plassche op de midden, Dwight Hol op de passer loper positie en Joost de Jong als libero stonden er vier nieuwe spelers in het veld. Het was dan ook niet vreemd dat het spel in het begin wat onzeker was. Zeker aanvallend was de ploeg voorzichtig. Langzaam maar zeker kwam er meer vertrouwen in het spel. Wayne Hol wist Wildrik van de Plassche een aantal keren te bedienen met snelle middenballen, waardoor er meer ruimte kwam op de buitenkant. Met enkele aardige servicereeksen wist WHV de achterstand te overbruggen en uiteindelijk werd de set na een tumultueuze slotfase met 31-33 binnengehaald. Daarna kwam er meer ontspanning. Wayne Hol startte de tweede set met een mooie servicereeks en die voorsprong werd niet meer weggegeven. Stefan Arp en René Roth scoorden veel en ook Brian van de Plassche liet zo nu en dan mooie dingen zien op de midden. Zo kwam WHV gemakkelijk op een 0-2 voorsprong. Helaas haperde het ritme in de derde set. Er slopen slordigheden in het spel en de kansen werden te vaak niet benut. Hier profiteerde SNA van. En hoewel het eind van de set opnieuw dicht bij elkaar lag, trok WHV deze keer aan het kortste eind. Gelukkig kwam in de vierde set het herstel. Na wat omzettingen liep WHV makkelijk weg van de tegenstander. Dit mede dankzij een prima servicereeks van Stefan Arp. Zo pakte de ploeg haar eerste overwinning. Vrijdag 20 oktober speelt WHV de eerste thuiswedstrijd. De heren ontvangen dan Sliedrecht Sport dat nog geen set heeft verloren.