Arjan Kaashoek en Anne Zijderveld winnen

alblasserdam • Arjan Kaashoek en Anne Zijderveld hebben zaterdag de Molenloop gewonnen, de voorlaatste wedstrijd in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit 2017.

De winnende tijden, 57.39 en 1.07.54, waren meteen parcoursrecords, aangezien de Molenloop voor het eerst over tien Engelse mijlen was uitgezet. Het werd in Alblasserdam een oer-Hollandse wedstrijd: veel wind en nattigheid en een fijn parcours door het polderlandschap én het Werelderfgoed in Kinderdijk. Arjan Kaashoek won eerder dit jaar de Dordtse Biesbosch halve marathon en bewees zaterdag wederom een man van de lange adem te zijn. Hij schudde met een eerste tempoversnelling Paul Visser en Remon van der Wal af. Samen met Egbert Hooijkaas weerstond hij vervolgens de tegenwind om met Alblasserdam in zicht de beslissende demarrage te plaatsen. Kaashoek kwam na 57.39 als eerste binnen op de atletiekbaan van AAA, vijftien seconden later gevolgd door Hooijkaas. Bij de vrouwen liep Anne Zijderveld, meervoudig winnaar van het eindklassement, het hele jaar enigszins in de schaduw. Ze werd driemaal tweede, maar zaterdag presenteerde ze zich met haar eerste overwinning ineens als favoriet voor de overall zege die ze in 2013 en 2012 ook greep. Cora Vlot en Rianne Kremers eindigden als tweede en derde. De laatste wedstrijd van het Loopcircuit is de Typhoon-loop in Gorinchem op zaterdag 21 oktober. Alle uitslagen en klassementen zijn te vinden op www.avtyphoon.nl/loopcircuit.