Weer succes Leerdamse hockeyvrouwen

leerdam • De hockeydames van Hockeyclub Leerdam speelden zaterdag met 1-1 gelijk tegen Barneveld. Zeker gelet op het aantal invallers een prima prestatie.

Het was volop herfst op sportpark De Punt in Leerdam. Wind, regen en donkere wolken zorgden ervoor dat al bij het begin van de wedstrijd - om 15:15 uur - de lichtmasten werden ontstoken. De dames van HCL speelden tegen Hockeyclub Barneveld, de huidige nummer drie in de poule.

Met maar liefst vier invallers uit de B3 ging de B1 uitstekend van start. De eerste helft werden er twee doelpunten afgekeurd door de scheidsrechters Jacobs en Idema die een uitstekende wedstrijd floten. Bij de start van de tweede helft kwam de thuisclub eindelijk op de verdiende 1-0. Uit een strafcorner zorgde Britt de Heer voor het Leerdamse doelpunt. Barneveld zette vervolgens de jacht in op de gelijkmaker, maar keeper Bodine Price hield haar doel lang schoon.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd was het dan toch raak voor Barneveld en brachten de gasten de stand op 1-1. Het spel ging over en weer en beide teams kregen nog diverse mogelijkheden. Invalster Robine de Graaf kreeg bij de uitbraak van de Leerdammers de beste kans, maar stuitte op de keeper van tegenpartij. Gezien het wedstrijdbeeld was het gelijke spel een terechte uitslag.

Over veertien dagen wordt de competitie vervolgd, waarbij de Leerdammers rekenen op nieuwe successen en een nog hogere plek op de ranglijst.