Bertus Borgers in stadspodium GO

leerdam • Saxofonist en zanger Bertus Borgers staat donderdag 19 oktober met zijn programma 'De blues kleeft aan mij' in GO. Borgers speelt al sinds zijn vijftiende in allerlei bandjes en stond onder meer op het podium met Herman Brood en Raymond van het Groenewoud. Hij is sinds 1999 de directeur van de Rockacademie in Tilburg.

Borgers is onder meer bekend van zijn band Mr. Albert Show. Deze band bracht twee lp's uit, die werden geproduceerd door Peter Koelewijn. Met het nummer 'Wild sensation' scoorde Mr. Albert Show een hit. In 1974 nam Borgers een demo op met de Golden Earring, Eelco Gelling en The Paay Sisters. Vervolgens ging hij op toernee met de Earring door de Verenigde Staten. Toen hij terugkwam lag er een platencontract op hem te wachten, waarop hij de band Sweet d'Buster oprichtte. Deze bestond vijf jaar. In de tussentijd was hij betrokken bij werk van Herman Brood, die met Borgers' compositie Still Believe een hit had. Hij speelde later ook twee jaar in de band van Brood.

In zijn programma 'De blues kleeft aan mij' vertelt Borgers wat hij allemaal heeft meegemaakt op en achter het podium. Natuurlijk afgewisseld met veel muziek. Zijn broer Ruud zorgt voor de begeleiding op gitaar. De voorstellen begint om 20:30 uur. Entree is vijftien euro. Tickets zijn online te bestellen op de website van stadspodium GO.

q www.go-leerdam.nl