WNC haakt aan na ruime zege bij GRC'14

rijswijk • WNC is nog ongeslagen in de 1e klasse C. Bij GRC'14 won het met 2-5, waardoor de ploeg nu met zeven punten op de derde plek staat.

"Een goede overwinning, we zijn blij met de punten", vond Cor Prein. "Die tegendoelpunten gingen er echter wel te makkelijk is. Dat mag niet en dat is jammer. En we hadden zelf ook nog vaker moeten scoren."

Willem-Paul van der Heijden was de grote man bij WNC. Met twee treffers voor- en één na rust zorgde hij voor een 0-3 voorsprong. Prein was blij met de wedstrijd die de van Geinoord overgekomen spits speelde. "Niet alleen om zijn doelpunten", zei Prein. "Hij speelde gewoon een goede pot. Hij was sterk aan de bal en maakte echte spitsengoals."

Lange bal

Van der Heijden opende al na zes minuten de score. Echt lastig kon het GRC'14 van oud-WNC-trainer Marcel van Helmond het WNC vervolgens niet maken. "Maar we konden ze ook niet écht onder druk zetten. Ze spelen veel de lange bal", zei Prein. "We kregen wel de ruimte om op te bouwen en we hebben geprobeerd de ruimte achter hun laatste linie te zoeken. Als dat lukt kun je zo doorlopen."

Serie

Via opnieuw Van der Heijden kwam WNC in de eerste helft op 0-2. Na rust maakte de spits er 0-3 van en was de wedstrijd beslist. Beide ploegen zouden daarna om beurten nog twee keer scoren. Jeffrey Weidema nam beide Waardenburgse treffers voor zijn rekening. Michael van de Oever en Dennis van Es scoorden namens de thuisploeg.

Prein wil de goede serie met WNC doortrekken en hoopt daarbij snel weer te kunnen beschikken over Vincent Verheul. "Vincent gaat weer meetrainen. Een basisplaats zaterdag komt nog te vroeg, maar hopelijk is hij er snel weer bij."