• Rhelico was kansloos tegen Peursum.
• Rhelico was kansloos tegen Peursum. Foto: Jeroen de Bruin

Rhelico al bij rust kansloos tegen Peursum

rumpt • Rhelico's entree in het zaterdagvoetbal gaat met vallen en opstaan. Na twee goede wedstrijden leverde de ploeg tegen de verrassende koploper Peursum een belabberde eerste helft af. De 1-5 ruststand werd ook de eindstand. Trainer Olav van Rijkom moest na afloop op zijn tong bijten. "Peursum heeft gewoon een betere ploeg dan wij, daar kan ik prima mee leven. Maar onze instelling in de eerste helft… Dat kan echt niet." In een levendige openingsfase had het na tien minuten 0-4 kunnen staan, maar stond het 1-1. Peursum miste al drie open kansen voordat Bram den Hartog de score opende: 0-1. Een minuut later viel de 1-1 al. En hoe. Rhelico-spits Marciano Welsing kreeg een hoge voorzet iets achter zich. Met een wonderbaarlijke hakbal kreeg hij de bal prachtig over de keeper. De thuisploeg leek even op te leven, maar gaf daarna weer een stortvloed aan kansen weg en ditmaal ging Peursum daar wel goed mee om. In een tijdsbestek van ruim tien minuten liepen de gasten via Daan Carpentier (3x) en Martijn Rietveld uit.