• Dorcas organiseert weer een kledinginzameling.
• Dorcas organiseert weer een kledinginzameling. Foto: 123rf.com

Kledinginzameling in de regio

regio • Dorcas organiseert zaterdag 21 oktober weer een kledinginzamelingsactie in de regio. Niet alleen kleding is welkom, maar ook schoenen en huishoudlinnen wordt ingezameld.

Een gedeelte van de ingezamelde goederen gaat naar projecten van Dorcas in Oost-Europa. De resterende goederen worden verkocht en dragen door middel van deze opbrengsten bij aan projecten van Dorcas in Oost-Europa en Afrika. De hulp gaat naar oude mensen die onmogelijk van hun pensioentje rond kunnen komen, gehandicapten, chronisch zieken. Oftewel: de kwetsbaren in de samenleving. Zo helpt Dorcas in Ethiopië met het verbeteren van kennis over gezondheid en hygiëne in de gemeenschap en het verbeteren van de toegang tot schoon drinkwater. In Rusland is er een project om mensen meer te leren over hiv en de verspreiding ervan. En in Zuid-Soedan krijgen jongeren help bij het opstarten van hun eigen bedrijfje.

Kledinginzameling

Dorcas roept mensen op om nog eens door de kledingkast te gaan om te kijken wat ze kunnen missen en om dit ook aan uw familie, vrienden, buren en kennissen te vragen. Ook goede schoenen en huishoudtextiel zijn zeer welkom. Het inleveren van de spullen kan zaterdag 21 oktober tussen 10:00 en 15:00 uur. De kleding moet heel en schoon zijn en mag ingeleverd worden in goed afgesloten vuilniszakken.

Op de volgende adressen wordt ingezameld: Wilhelminastraat 8c, Meteren, Waaldijk 187 in Herwijnen, Gendserhof 35 in Haaften, Nieuwstraat 2 in Asperen.