• Officiële aftrap Life Goals Leerdam.
• Officiële aftrap Life Goals Leerdam. Foto: Nico van Ganzewinkel

Aftrap van Life Goals Leerdam

leerdam • Bij Leerdam Sport '55 vond vrijdag de officiële aftrap van het participatieprogramma Life Goals Leerdam plaats.

Life Goals Leerdam is een participatieprogramma voor kwetsbare mensen, die om welke reden dan ook zijn vastgelopen in het leven. Life Goals wil deze mensen weer 'werkfit' te krijgen, sport is het middel om dit te bereiken. De deelnemers werken onder begeleiding van een maatschappelijk sportcoach gedurende elf maanden via een intensief programma aan hun fysieke conditie, mentale weerbaarheid, werknemersvaardigheden, sociale vaardigheden en positief gedrag. Zo doen ze ook vrijwilligerswerk en volgen ze workshops. Bovendien nemen de deelnemers mee aan landelijke Life Goals-toernooien. Het programma heeft diverse lokale samenwerkingspartners zoals: gemeente Leerdam, stichting SamenDoen, Leerdam Sport '55, Family Fit Muslu, Kringloop Leerdam en stichting Dierentehuis Leerdam.


Landelijk

Life Goals Leerdam is onderdeel van het landelijke Life Goals-netwerk. Life Goals werd in 2010 in het leven geroepen, aanvankelijk geïnspireerd door de Dutch Homeless Cup, een voetbaltoernooi voor dak- en thuislozen. Stichting Life Goals wordt opgericht om verder te gaan met sportprojecten voor kwetsbaren in de samenleving. Vanuit een aparte en toegewijde organisatie, zo is de gedachte, kan er beter gefocused worden op de doelgroep. Uiteindelijk gaat de stichting veel meer doen dan alleen daklozenvoetbal organiseren.

q www.stichtinglifegoals.nl