Lingewaal heeft zaakjes goed voor elkaar

lingewaal • Gemeente Lingewaal heeft haar financiën weer keurig op orde, zo blijkt uit de najaarsnota. Op basis van deze tussentijdse update over het lopende begrotingsjaar verwacht de gemeente zo'n tachtigduizend euro over te hebben aan het einde van het jaar. En dan is er ook nog een onaangetast potje 'onvoorzien' van vijftigduizend euro.

Het college van B&W stelt twee keer per jaar een tussentijdse rapportage op over de voortgang van de begroting en de voorgenomen activiteiten. In de najaarsnota staan de resultaten over de eerste acht maanden van 2017. Wethouder van financiën, Govert van Bezooijen, legt uit: "In de najaarsnota toetsen we of de gemeente de afgesproken doelen volgens planning en binnen de daarvoor beschikbare budgetten realiseert. Waar nodig of wenselijk benoemen we ontwikkelingen die van invloed zijn op het bestaande beleid." Volgens de wethouder ligt Lingewaal "op koers", ook gezien de rappe uitvoering van alle projecten uit het Manifest van Lingewaal.

Van Bezooijen somt op: voor de beloofde brede school in Spijk werd onlangs een locatiebesluit genomen. Voor de realisatie van de brede school in Asperen is onlangs een aannemer en architect in de arm genomen. En voor Heukelum wordt dit eind oktober bekend. Ook de aanbesteding voor de bouw van de gymzaal in Herwijnen loopt. En dan zijn er met hulp van het kernenbudget nog een rijtje burgerinitiatieven gerealiseerd. Zoals de jeu de boulesbanenin Vuren en Herwijnen en het WOII- en Vliegeniersmuseum in Fort Vuren. En de voetbalverenigingen in Vuren en Heukelum en ook tennisvereniging De Waalrackets kregen leningen om hun accommodaties wat op te knappen.

Op donderdag 12 oktober spreekt de raad zich uit over de najaarsnota. De raadsvergadering is zoals altijd bij te wonen op de publieke tribune en te beluisteren via LekWaal FM. De vergadering begint om 20:00 uur.