Hockeymeiden slepen drie punten binnen

hilversum • Het B-meidenteam van hockeyclub Leerdam won zaterdag in een spannende uitwedstrijd met 1-2 tegen Spanderbosch uit Hilversum.

De wedstrijd ging voor het Leerdamse team gelijk goed van start. Op aangeven van Annebel Schipper scoorde de vrijstaande Annelies van Brakel op fraaie wijze 0-1. Er volgden veel Hilversumse aanvallen. Eén ervan werd met een mooie interceptie handig door invalster Lotte Schriek onderbroken. Anouk van Mourik hield het doel met goede reflexen de eerste helft mooi schoon kunnen houden schoon.

Na de rust voerde Hilversum de druk weer op, maar het was Annelies van Brakel die voor Leerdam scoorde. Leerdam kreeg vleugels, maar Spanderbosch toonde een enorme veerkracht. Ballen gingen net voorlangs. In de allerlaatste minuut kreeg Spanderbosch nog een strafcorner toegewezen, die resulteerde in de eindstand van 1-2. Leerdam nam de verdiende punten mee naar huis.