Kunstvierdaagse bol van de kunst

leerdam • Leerdams Kunstenaars Collectief is er in geslaagd om een bijzondere groep kunstzinnige mensen bij elkaar te brengen voor de Leerdamse Kunstvierdaagse. Het evenement vindt donderdag 26 tot en met zondag 29 oktober plaats in partycentrum Het Dak.

Sowieso exposeren twintig kunstenaars hun mooiste werken tijdens de Leerdamse Kunstvierdaagse. Er zijn schilderijen, tekeningen, prenten, maar ook textiele kunstvormen, keramiek, foto's, sieraden, beelden in hout en tuinobjecten van staal en polyester te bewonderen. Er is ondertussen ook livemuziek van onder meer muziekduo WE (Walter Leendertsen en Elize de Lange), The Blues Basterds en het jeugdorkest van Aurora.

Maar er staat nog meer op het programma. Levien Vermeer en Ennio Drost voeren zaterdag 28 oktober om 11:30 uur hun uitgebeelde poëziebeleving 'DichtDans' op. Bij Van der Wal in Leerdam zijn de inzendingen van de kunstwedstrijd met het thema 'Bloemen' te zien. In de interieurwinkel is vrijdagavond 27 oktober om 19:00 uur ook de prijsuitreiking. Verder is er zondag 29 oktober van 11:00 tot 13:00 uur een dichterspodium waaraan elf dichters meedoen. De gedichten worden afgewisseld met enkele korte concerten door Ruben Plazier achter de concertvleugel.

De Leerdamse Kunstvierdaagse is op donderdag en vrijdag geopend van 11:00 tot 17:00 uur en zaterdag en zondag van 11:00 tot 18:00 uur. Entree en parkeren gratis. Op de website is een uitgebreid programma te vinden.


q www.leerdamsekunstvierdaagse.nl