Aqua Zoo extra open donderdag

leerdam • Aqua Zoo maakt slim gebruik van de landelijke staking van het basisonderwijs: de Leerdamse onderwaterdierentuin is donderdag 5 oktober open van 10:00 tot 16:00 uur. Voor ouders en begeleiders die met kinderen de aquaria komen bewonderen krijgen gratis koffie of thee aangeboden.

Bij Aqua Zoo zijn ruim veertig aquaria te bewonderen op een oppervlakte van vierhonderd vierkante meter. Er zijn haaien, piranha's, discusvissen en nog veel meer te zien. Maar ook gifkikkers, schildpadden en kleurrijke koralen en anemonen. In de haaiencrèche zijn heel recent een kathaai en bamboehaai geboren. Ook is er pas een school met vijftien zilverdollarvissen uitgezet. Voor de kinderen is er een speurtocht met opdrachten waardoor ze met nog meer plezier en aandacht de dieren kunnen bekijken.


De Discus

De dierentuin wordt geëxploiteerd door leden en vrijwilligers van de aquariumvereniging De Discus in Leerdam. De bijna honderdvijftig leden van deze vereniging, financieel gesteund door verschillende sponsoren, houden de vivaria in stand. Aqua Zoo is te vinden in het souterrain van de Lingepolikliniek aan de Emmalaan. Meer informatie is op de website van Aqua Zoo te vinden.

q www.aquazoo-leerdam.nl