Vuren troeft Schelluinen af en pakt eerste winst

vuren • Vuren heeft zijn eerste overwinning in de derde klasse te pakken. Op het gloednieuwe hoofdveld werd het eveneens gepromoveerde Schelluinen met 5-2 opzij gezet.

Trainer Ron Vlot was blij met de overwinning. "Dit is een fijne opsteker. We doen er op de training alles aan om beter te worden. Dan is het mooi dat je daarvoor in de wedstrijd de beloning krijgt." Na een goede vijf minuten spelen hadden beide ploeg al gescoord. Bij een vrije trap van Bas van der Vliet ging de doelman van Schelluinen in de fout: 1-0. Kort daarna stond het alweer gelijk toen Vuren de bal niet weg kreeg. Ondanks de nodige kansen werd dat ook de ruststand. Een treffer van Khalid Bendami werd nog onterecht afgekeurd.

Na rust hield Ritmeester zijn ploeg met een paar prima reddingen op de been, waarna de thuisploeg zelfs op voorsprong kwam. De koud ingevallen Michael Tahamata schoof de 2-1 binnen. Net als voor rust kon Vuren opnieuw niet lang genieten van zijn voorsprong. Ritmeester ging gruwelijk in de fout door onder een vrije trap: 2-2. In de slotfase bleven de punten alsnog in Vuren. Tien minuten voor tijd bekroonde Tahamata zijn sterke invalbeurt met zijn tweede treffer en de 3-2. Dit keer liet Vuren zich de kaas niet meer van het brood eten. Bendami bracht de zege met twee treffers in veilige haven, beide keren op aangeven van de sterk spelende Bas van der Vliet.