• Griezelen, dat kan in Tuil.
• Griezelen, dat kan in Tuil. Foto: nl.123rf.com

Zesde halloweenspooktocht in Tuil

tuil • Stichting Halloween and More organiseert zaterdag 28 oktober alweer voor de zesde keer een spooktocht door het dorp in het kader van Halloween.

De start is om 19:00 uur op het plein van kringloopwinkel Vicarie in Tuil. De kinderen mogen vervolgens langs de deuren voor snoep. Maar op de route staan en verstoppen zich, uitgedost in angstaanjagende kostuums en voorzien van dito schmink, tientalen vrijwilligers om de kinderen te vermaken met verschillende activiteiten. De stichting zoekt overigens nog naar meer vrijwilligers - van zestien jaar of ouder - om de spooktocht nog levendiger te maken. Zij kunnen zich aanmelden op de website.

Deelnemen

Meedoen voor de kinderen is gratis, net als drinken, snoep en chips. Dat kan dankzij sponsoring van verschillende bedrijven uit de regio. Er zijn ook prijzen te verdienen voor de mooist uitgedoste deelnemers en het mooist versierde huis, ook deze zijn gesponsord door ondernemers. De kinderen kunnen zich inschrijven via de website, er is een maximumaantal deelnemers van tweehonderd. Dit in verband met de gestelde regels van de gemeente met betrekking tot de veiligheid. Afgelopen jaren deden er ook kinderen uit omliggende dorpen mee aan de spooktocht.

Stichting Halloween and More verspreidt in de tweede week van oktober een flyer door het dorp. Mensen kunnen er zelf voor kiezen of ze deze voor het raam hangen of niet. Bij huizen zonder flyer bellen de kinderen niet aan.

q www.halloweenandmore.nl